MUSIK: Popkollo 10 år!

popkollo2013

I morse såg jag ett inslag i morronsoffan på SVT om Popkollo som i år firar 10 år.
Popkollo grundades av Marit Bergman (Soloartist som under 90-talet spelade i Candysuck och skrev för tidningen Darling). Syftet med kollot är att erbjuda ett rum där tjejer kan träffas, spela musik, komma bort från vardagen och ha roligt.
Etablerade musiker och artister leder kollot.

Första kollot arrangerades i Hultsfred, då med 19 deltagare. Sedan 2006 är Pop Kollo en riksorganisation med 2000 medlemmar.  Det finns 8 medlemsföreningar i Hultsfred, Umeå, Göteborg, Malmö, Stockholm, Katrineholm, Luleå och Örebro.

popkollo_press

Vi på Grrrl Collection tycker att detta är fantastiskt. Ett bra och konkret sätt att jobba med jämställdhet i musikscenen.  Vi tror att de sociala strukturer som råder idag väljer bort tjejer. Vi vill välja till.

Läs våra egna berättelser här och här. Läs mer om Popkollo här.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s