VECKANS SKIVA: Fox n’ wolf – Youth alcoholic 12″

GC_Veckans skiva_Foxnwolf

Jag tror att det var på Hultsfredsfestivalen som jag upptäckte elektroduon Fox n’ wolf. I alla fall var det där, på demoscenen som jag för första gången såg dem live. Året var 2005, vid den tiden då riot grrrl- och girl power-värderingar hade börjat sippra in i elektro och elektroclashscenen tack vare föregångare som Chicks on speed och Peaches, och rätt mycket spännande saker hände inom dess ramar.

Fox n’ wolf var en duo från Stockholm vars outfits som var som en mix av metal och my little pony och vars superpoppiga elektrolåtar var 80-talskitschiga och punkigt hårda på samma gång. Det som främst fångade mig var sångerskan Mirejam Shalas svincoola röst och stenhårda fuck off-attityd.

Den här skivan kom jag över vid ett möte med bandet på St Eriksplan i Stockholm. Jag tror att träffen hade att göra med en intervju jag hade tiggt till mig för mitt fanzine Such a killer, men eftersom jag aldrig kom längre än till att ge ut ett första nummer så blev den aldrig publicerad. Jag kommer ihåg att de ursäktade sig för det tråkiga (otryckta) omslaget och kompenserade med rita lite på det med spritpenna. Jag var såklart asnöjd.

Senare blev bandet signade av franska bolaget Kitsuné och efter ett tag försvann de helt – åtminstone från min radar. Idag finns bara ett par låtar plus lite remixer på Spotify och mina internetutgrävningar har knappt resulterat i någon som helst information.

Minns du Fox n’ wolf? Sitter inne på info vad som hände med dom? Hör av dig!

One response to VECKANS SKIVA: Fox n’ wolf – Youth alcoholic 12″

  1. Fredrik

    Hej!
    Såg dem också på den spelningen i Hultsfred och vad jag önskat att de skulle komma med mer material.
    Du kanske redan vet…
    Magnus är lärare i “Videomedia”, verkar både i sthlm, oslo och Köpenhamn.
    Mirejam verkar fortfarande hålla på med musik/uppträda, det finns en video på Youtube, googla där på Mirejam Shala.

Leave a comment