Film: Foxfire

Citat ur Foxfire (2012)

Jag och Malin var och såg Foxfire här om veckan. Den var lång men bra. Jag tittar sällan på långfilm nuförtiden, jag är ovan. Jag älskade versionen från 1996 så den här, från 2012, hade en del att leva upp till. Den klarade det galant. Kvinnor som gör uppror på film har alltid legat mig varmt om hjärtat.

Ovanstående citat dröjde sig kvar hos mig. Jag tänker på vikten av att dokumentera det vi gör: skriva, fotografera, prata, lyfta och minnas. Kvinnor har en tendens att försvinna i glömska. Historien skrivs av män. De som glöms bort har aldrig funnits.

Det finns massvis med kvinnor där ute som har gjort och gör stordåd. Låt er höras, exempelvis här. Hör av er om ni vill vara med!

Go natt! /emilia@grrrlcollection.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s