VECKANS SKIVA: Bratmobile – Girls Get Busy

Emilia_Girls_get_busy

Veckan började bra för Grrrl Collection då Malin Ringsby anslöt till bloggen.
Vi strösslar detta med ett nytt moment: Veckans skiva! Jag och Malin kommer helt enkelt, varje vecka, tipsa om en skiva vi gillar.

Idag tipsar jag om Bratmobile – Girls get Busy. Bandets tredje skiva. Peppande låtar som ”Take your pain and use it” har hjälpt mig i många arga och frustrerande stunder.

Bratmobile är ett av de första Riot Grrrl banden, det startades av Allison Wolfe och Molly Neuman 1991. De hade ett fanzine tillsammans som hette Girl Germs och till en början var bandet bara en fantasi, ett fake-band och de spelade inga instrument. När de sedan blev erbjudna en spelning tillsammans med bland annat Bikini Kill tog de tag i saken och började repa. Under våren 1991 spelade de in en kassett tillsammans med Jen Smith och Christina Billotte. De var tillfälliga medlemmar, först när Erin Smith anslöt till bandet var cirkeln sluten.

Bratmobile har gått från en kassett-porta produktion till ett slätare studioljud när det släppte ”Girls Get Busy”. Jag gillar de tidigare skivorna med Bratmobile också. Jag älskar att det låter som något jag skulle kunna spelat in själv, hemma i mitt tonårsrum. Det knastriga ljudet må ha tvättats bort på ”Girl Get Busy” men texterna och framförandet ger fortfarande en skön kick att vilja ”göra något själv”.

Lyssna på Bratmobile – Girls Get Busy på Spotify.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s