VECKANS SKIVA: Rome is not a town – Stupid

GC_Veckans skiva_White lung_FEAT_WEB

Vintertid vare här, bara att vänja sig vid mörkret. De suddiga bildernas tid är nu (och ett halvår framåt), ber om ursäkt i förskott. Rekommenderat soundtrack för mörka höstdagar är hur som helst denna briljanta 7″-singeln av cirka bästa bandet just nu: Rome is not a town (flitiga läsare minns dem från intervjun vi gjorde här).

Singeln Stupid är bandets första officiella släpp och ges ut på smått legendariska bolaget Startracks (som bland annat släppte Candysucks klassiska fulllängdsalbum Score! back in the days). En perfekt matchning. Kul kuriosa är också att det är Coco Moore (Kim Gordons dotter ni vet) som har gjort omslaget – “Vi gillade hennes konst och hon gillade vår låt. Visade det sig.”.

Nu under hösten spelar Rome is not a town in fler låtar som även de ska släppas på Startracks framöver. Och det snart hoppas jag! För min enda invändning mot denna sjua är att det förmodligen är den första i min samling som innehåller endast EN(!?) låt. Alltså, ej rimligt att lämna hela B-sidan blank när A-sidan skapar sånt himla hörbegär. Mycket repeat blir det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s