INTERVJU: Browsing Collection

Browsing Collection
Foto: Browsing Collection

Den 5-11 oktober arrangerar studieförbunden i Sverige Världens största musikfestival. I Stockholm har ABF, Studiefrämjandet, NBV och Sensus gått ihop för att arrangera en rad separatistiska spelningar på Lilla Hotellbaren och Debaser strand. På fredag den 9/10 är rockbandet Browsing Collection ett av alla grymma band som äntrar scenen. Här delar bandet med sig av vad som händer när de repar, spelningsminnen och musiktips!

VILKA ÄR BROWSING COLLECTION OCH VEM GÖR VAD I BANDET?
Browsing Collection är en fet, tight käftsmäll från Skövde som består av Carro Karlsson (trummor), Mimi Brander (sång/gitarr), Moa Lenngren (gitarr/ sång) och Nora Lenngren (bas/sång).

HUR OCH NÄR TRÄFFADES NI?
Ända sen åren på mellanstadiet fanns det visioner om att starta ett rockband. Ingen visste egentligen hur eller varför, bara att det var så det skulle bli. Repen bestod mest av skateboardåkning, pingisspelande och karaokekvällar, men när Moa och Carro sedan träffades på högstadiet drog bandet igång på riktigt och de började musicera tillsammans. Ett år senare kom de på att att de behövde en basist och då var det väl passande att Moa hade en lillasyster som snart skulle komma till användning. Nora hade aldrig rört ett instrument innan, förutom tvärflöjt, som hon då fick lägga på hyllan. Åren gick, medlemmar gick och Mimi kom till undsättning när bandet var i kris och hade gett upp hoppet om den fjärde pelaren i palatset! Och då blev bandet komplett.

BC skejt 1
Foto: Browsing Collection. “Repen bestod mest av skateboardåkning, pingisspelande och karaokekvällar”

HUR SKULLE NI SJÄLVA BESKRIVA BROWSING COLLECTION?
Browsing Collection är ett gäng glada och målmedvetna rockers som brinner för att spela och dela med oss av vår musik. Vi har många starka åsikter och står upp för vad vi tror på. Viktigt för oss är också att ha roligt under tiden och vi letar ständigt nya utmaningar. Med en stor dos humor och en nypa intelligens vill vi tränga igenom mainstreammassan och bryta normer genom att vara oss själva och bara köra järnet.

BERÄTTA OM ER FÖRSTA SPELNING!
Första offentliga spelningen som Browsing Collection gjorde var i oktober 2008 på Kulturhuset i Skövde. Det var ett stort steg för oss att spela för så mycket folk allra första gången. Det var ju på den tiden folk gick ut och lyssnade på band de aldrig hört talas om. Setlisten var inte den fetaste eftersom vi spelade två covers och en egen låt, men det här giget var verkligen ett viktigt avstamp för oss.
Tittar vi bara på senaste året så har vi haft många väldigt härliga spelningar, men om vi måste välja en så får vi nog enas om att Sweden Rock Festival var något lite extra. Det har alltid varit ett mål för oss att spela där, ända sen vi började. Vi blev väldigt bra bemötta av arrangörerna och alla var jättetrevliga. Responsen efter giget var superbra och vi var sjukt nöjda över spelningen även om vi var pissnervösa innan. Merchen och nya skivan gick åt som smör och vi har fått väldigt många fina kommentarer på Facebook och Youtube!

HAR NI NÅGRA ÅTERKOMMANDE TURNÉHISTORIER?
Vi är tidsoptimister och får alltid köra räääser till alla spelningar, men klarar alltid få vår shit together ändå. Dessutom lyckas vi alltid trycka i oss alldeles för mycket mat innan vi ska upp på scen och hamnar i matkoma, vilket vi aldrig lär oss av. En annan grej är att det händer ofta (för ofta) att vi blir nonchalant bemötta av t. ex. ljudtekniker eller arrangörer då de inte förväntar så mycket av oss eftersom vi är tjejer. Men efter vi spelat kommer de alltid och säger att de fick en chock och blev överraskade över hur bra vi var.

VAD ÄR DET VIKTIGASTE MED ERT BAND?
Egentligen är det allra viktigaste för oss att få inspirera andra människor, speciellt yngre musiker. Att kunna motivera dem att våga ta plats och kämpa för sina drömmar. Sen är det självklart oerhört viktigt att kul ihop och att vi fått möjligheten att utvecklas musikaliskt tillsammans. Vi vill dessutom upptäcka och ta över världen ihop!

VAD LYSSNAR NI PÅ FÖR MUSIK?
Vår favoritmusik består av peppande och inspirerande låtar i alla olika genres. Vi lyssnar allihop på väldigt olika musik vilket bidrar till att vi tar inspiration från flera olika stilar när vi skapar vår egen musik.

VAD ÄR ERA PLANER FRAMÖVER?
Nu i höst är målet att vi ska spela in en singel. Men eftersom vi är tidsoptimister så är det tveksamt om vi hinner få ut den innan årsskiftet. Annars har vi planer på ett nytt album nästa år! Förutom inspelning ska vi satsa på att trycka upp ny merch och fokusera på nya samarbeten. Nya häftiga projekt är på gång och vi ska bl. a. vara med i Minimello som sänds på Bolibompa den 23/10 kl: 18:50

Här hittar ni en kickass-spotifyplaylist som Browsing Collection skapat åt oss!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s