VECKANS SKIVA: Stevie Nicks – Rock A Little

I helgen tipsade jag om passande Halloween-filmer och idag spinner jag vidare på temat. Jag är extremt nöjd med att få tillfälle att klä ut mig till en barndomsidol: Wednesday Friday Addams. Vore det helt osannolikt att tänka sig att Wednesday lyssnar på Stevie Nicks?

Jag hittade Stevie Nicks Rock A Little för en liten summa pengar när jag besökte Dice Records i Borlänge härom veckan. Vad är väl mer passande till Halloween-temat än en rockstjärna vars rykte säger att hon är en häxa?

Rock A Little släpptes 1985 och är Nicks tredje soloskiva. Den gav två hit-singlar i USA. Talk to Me och I Can’t Wait. I Europa uteblev succén och i ärlighetens namn är detta inte min favoritskiva med Stevie Nicks men jag gillar exempelvis låten If I were you. Jag hoppas på att hitta The Wild Heart (1983) och Bella Donna (1981) när jag besöker en skivaffär i framtiden.

Att Stevie Nicks ”kom ut” som häxa i en av mina favoritserier American Horror Story gör inte saken sämre och visst älskar även jag hennes karisma och klädsel. Långa sjalar, höga hattar, spetsklänningar och mockastövlar i all ära men framför allt är Stevie Nicks en levande rocklegend med en röst och en scennärvaro som inte alla har. Jag har delat följande klipp tidigare och gör det gärna igen eftersom att det visar så mycket av det jag vill beskriva.

LYSSNA på mina favoritlåtar med Stevie Nicks här.
TITTA på häxfilmen Practical magic där Stevie Nicks medverkar på soundtracket.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s