ON THE ROAD: Heavy Tiger #6

På ett hotellrum någonstans i Tokyo, 2014-11-01

 

Konnichiwa!

Först och främst vill vi passa på att tacka alla som kom för att se oss i Spanien. Det var väldigt synd att vi blev sjuka så att vi var tvungna att ställa in de två sista spelningarna men förutom det har turnén varit toppen. Väldigt slitig men också jäkligt rolig. Och stort tack till vår bokare/chaufför/merch guy Dany!

GC_Heavy tiger_06_1
Hej då Sverige!  På Arlanda flygplats, Stockholm.

GC_Heavy tiger_06_2
Hej Japan! På Narita flygplats, Tokyo.

Igår kväll anlände vi till Tokyo efter en lång och ganska kämpig flygresa. Maja har fortfarande inte återhämtat sig från förkylningen och fick därför problem med öronen under flygresan. Mycket slem och högt tryck är ingen vidare kombination. Men nu är vi äntligen här och kan redan konstatera att Tokyo är ungefär lika galet som man tänkt sig. Neon, manga, spelhallar, rislyktor och en outtömlig mängd artighet. Redan på flygplatsen fick vi erfara att alla var oerhört artiga och vänliga till skillnad som så ofta annars på flygplatser. Det var mängder av formulär att fylla i och det tog ett bra tag innan vi kom ut i ankomsthallen där vi möttes av 3 japaner som jobbar med festivalen vi spelar på, Japanese Assault Fest 2014. Tillsammans med bandet Satan från England, som anlänt en kort stund innan oss, åkte vi i nästan 2 timmar för att komma in till stan och vårt hotell.

Engelskakunskapen här är väldigt varierande. Vissa talar riktigt bra engelska medan andra tittar på en som om man vore dum i huvudet. Fast på ett artigt sätt såklart. Efter dryga två veckor i Spanien är vi dock vana vid att peka och använda kroppsspråk. 😉

Innan det var dags att sova igår gick vi ut och käkade på ett litet hak längre ner på gatan. En stund efter att vi beställt kom kyparen tillbaka och frågade Sara och Juha (vår tour manager) “is it ok if the chicken is pig?”. Maja och Astrid fick varsin tallrik med tofusoppa/gegga. Spännande! Sedan var det bums i säng och vi vaknade inte förrän kl 13.30 av att städerskan ringde och frågade om vi ville ha rummet städat. Taxin till spelstället skulle komma kl 14.10 så det var en jäkla tur att hon ringde och väckte oss. Spelningen var fysiskt jobbig pga våra förkylningar men det var riktigt kul ändå. Bättre publik än dessa japaner får man leta efter. De sjöng med i i stort sett alla låtar, hade händerna i luften konstant och slutade aldrig le. Så fort man fick ögonkontakt med någon blev hen helt överlycklig. Dessutom var det mycket folk och kön till merchen slingrade sig lång.

Vilka äventyr vi får vara med om! Nu är det dags att smälta alla nya intryck och vila upp sig inför morgondagen som säkerligen kommer vara minst lika innehållsrik.

Håll i hatten!

/Heavy Tiger

PS. Det kändes jääkligt bra att under gigget skrika “Thank you, Tokyo!”. TOKYO liksom 😉 DS.

Prickar gula

Konnichiwa!

First of all, we would like to thank everyone who showed up at our shows in Spain. It was really a shame that we had to cancel two shows due to illness, but otherwise the tour was great! We worked hard but still had a really good time. Big thanks to our booker/driver/merch guy Dany!

Last night we arrived to Tokyo after a long flight. Maja still hasn’t recovered from her cold so she got some problem with her ears during the flight. Lots of snot and high pressure – not a good combo! But now we’re here, and can already say that Japan is as crazy as we imagined. Neon lights, manga, game halls, and politeness to the max. Already at the airport people were very polite, a big difference to the usual airport experience. It took quite a while until we got to the arrival hall since we had to fill in a lot of forms, but once we were done we were greeted by three Japanese guys who work at the festival we play at, Japanese Assault Fest 2014. Together with the UK band Satan we got a ride to the hotel. The english knowledge here varies a lot. Some speak very well while others look at you as if you’re stupid. In a polite way, of course. After two weeks in Spain, we are used to point and use body language though. 😉 Before it was time to sleep last night we went out to have dinner at a small place down the street. A while after we had ordered the waitress came back and asked Sara and Juha (our tour manager) “is it okay if the chicken is pig?”. Hmm.. Maja and Astrid had some kind of tofu soup. Then it was time to sleep and we slept until 1.30 pm. The only reason we woke up was because the hotel staff called us and asked if we wanted our room cleaned. The taxi was gonna pick us up only 30 minutes after that and if it wasn’t for that call we would have overslept, big time! Our first show in Tokyo was very exhausting due to our illness but it was very fun anyway. You can’t ask for a better crowd than these Japanese people. They sang along in pretty much every song, got super excited as soon as you got eye contact with them and never stopped smiling. The place was packed and they bought a lot of merchandise. A very successful night! We sure get to experience a lot on this tour! Now it’s time to rest and hopefully tomorrow will be as exciting as today. Good night, sleep tight and arigato!

/Heavy Tiger
PS. It felt so good to say “Thank you, Tokyo! ” during the shows. Sounds like rock and roll to me. 😉

 

rad_scallo_640
Det här inlägget är ett samarbete mellan Grrrl collection och Heavy Tiger. Från och med turnéstarten den 12 oktober och fyra veckor framåt kommer Heavy Tiger rapportera till oss från sin turné i Europa och Asien. Sån himla pepp ju, häng med!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s