GRRRLS ON FILM #1

Michelle Williams, illustration av Sara Stode. Kolla in ikonerna Sara illustrerat till oss!

Jag såg en så bra film häromdagen: Me without you av Sandra Goldbacher, med Michelle Williams och Anna Friel.

En fin film om vänskap mellan två kvinnor som gav mig en liten klump i halsen. Den tog upp något jag ofta tänker på, relationer som fått vara länge. Ni vet, när ni känner varandra så väl att ni vant er vid varandras beteenden, bra som dåliga. Dåliga vanor som upprätthålls på grund av att det alltid varit så och samtidigt som det blir destruktivt och jobbigt ibland så känns det tryggt att veta exakt var ni har varandra. Det snurriga i att känna flera helt motsatta känslor samtidigt. Se filmens trailer här.

me_withoutx4
Me without you (2001)

Förutom att filmen var bra i sin helhet så spelade även Michelle Williams en av huvudrollerna. Jag gillar Williams och har därför bestämt mig för att tipsa om två till filmer med henne, en som jag har sett och en som jag tänker se. Alla filmerna är A-märkta.

rad_scallo_640

wendyandlucy
Wendy and Lucy (2008)

Vi får följa Wendy och hennes hund Lucy på deras resa mot Alaska för att söka jobb. En vackert berättad film i sin enkelhet om ekonomisk utsatthet.
Se filmens trailer här.

rad_scallo_640

my-week-with-marilyn01
My week with Marilyn (2011)

Jag har aldrig varit ett så där stort Marilyn Monroe-fan som många andra. Jag har helt enkelt inte varit intresserad. All exploatering av denna kvinna gör att jag mest tänker på henne som en canvastavla på Hemtex. Sorgligt men sant. Hur som helst är jag inte dummare än att jag fattar att det finns mycket mer än så bakom all mytbildning. Kanske är det en bra början att se filmen om henne av Simon Curtis med Williams i huvudrollen? Vi får se.Ni kan se filmens trailer här.

A-markt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s