VECKAN SKIVA: Hello Cuca – Triple Dinamita

Veckans_skiva_hello_cuca

Veckans skiva är en singelsjua med det spanska bandet Hello Cuca med Lidia Damunt (sång och gitarr) Mabel Damunt (bas) Alfonso Melero (trummor).

Jag och Malin såg Hello Cuca på Ladyfest London 2002. Vi hade inte hört talas om dem tidigare utan läste om bandet i Ladyfests festivalprogram. Jag lyssnade en hel del på amerikansk riff-rock på den tiden (typ MC5). Hello Cucas låtar är ofta uppbyggda av många olika och ibland utsvävande gitarriff och kaxig sång på spanska i sann riot grrrl-anda. Det bästa av två världar tyckte jag. De var dessutom coola, prestigelösa och karismatiska på ett ganska surmulet sätt, helt i min smak.

Hello_cuca_fb_bild
Foto: Hello Cuca

Låten Doo – Wah – Da var en hit och jag gick starstruck fram till sångerskan och gitarristen Lidia Damunt efter spelningen och gav henne en demo med mitt band High Heels och fick denna singel tillbaka.

Ni kan lyssna mer på Hello Cuca på Spotify.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s