IKON: PATTI SMITH

OM_elinGrrrl Collection fortsätter att uppmärksamma fantastiska ikoner och illustratörer. Tidigare genom ett samarbete med illustatören Sara Stode. Idag vill vi presentera er för en annan begåvad konstnär: Elin Eplet Sandström.

ELIN SANDSTRÖM är en frilansande illustratör som går kandidatutbildningen i grafisk design och illustration på Konstfack i Stockholm. Hon har en stor förkärlek för feminism, döskallar, film och blyerts. Jag hittade Elin via ett feministiskt forum på nätet där en person tipsat om hennes ikonbilder. Great minds think alike, tänkte jag! Jag kontaktade Elin och resten är herstory. Idag postar vi den första bilden i Elins serie “Saints of Sisterhood”. Ni kommer dessutom att få veta mer om Elin längre fram. Ett tips är att besöka Konstfacks julmarknad första helgen i december för att titta på och köpa hennes alster!

Patti_Smith_Elin_SandstromPatti Smith. Illustration av Elin Sandström

PATTI SMITH Jag har skrivit om denna fantastiska konstnär tidigare. Jag älskar henne, hennes konst, musik och böcker. Smith är en fantastisk inspiration. Läs hennes självbiografisk bok ”Just kids” eller lyssna på hennes skivor. Min ingång till hennes musik var via ”Horses” en skiva som jag postat tidigare under ”Veckans skiva”.

Kontakta Elin här: eplet.se eller via mail info@eplet.se

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s