VECKANS SKIVA: Joan Jett – I Love Rock ‘n’ Roll

Foto: Grrrl Collection (från i sommras)

Jag har skrivit om henne förr, hon var en av mina husgudinnor: Joan Jett –
ett ess i rockärmen varje gång någon dryg kille sa ”Det finns inga tjejer som kan spela” eller ”Nämn EN känd rockbrud” osv. Joan Jett hade både spelat i ett bra band (Runaways) och sålt hits i egen regi. Nog för att detta inte var någon garanti för att de dryga killarna skulle veta vem hon var. Är du inte intresserad så vet du inte. Har du redan bestämt dig för att kvinnliga musiker ”inte finns” gör de säkert inte det i din värld.

I min värld fanns hon. Då det var omöjligt att hitta bandtröjor med de band jag tyckte om, gjorde jag en egen Joan Jett tröja. Jag köpte en vit t-shirt, klippte sönder den och försökte rita av ett skivomslag med en spritpenna.

Jag använde den ofta tills den dagen då jag spillde kaffe över den. Missfärgningen som uppstod gick inte att få bort.

2010 kom filmen om Runaways där Kristen Stewart spelar rollen som Joan Jett.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s