FILM: Woman art revolution

guerrilla-poster

Jag är sjuk har tagit tillfället i akt att se en film jag tänkt titta på länge. Woman art revolution. En film om Guerrilla girls och coola kvinnor i konstvärlden

Guerrilla girls var en grupp anonyma konstnärer som på olika sätt ville belysa feministiska frågor. De drygt 100 medlemmarna (mellan åren 85-00) tog namn av döda kvinnliga konstnärer och bar gorillamasker. Kvinnorna ville vara anonyma för att flytta fokus till deras politiska budskap.

Jag blev så peppad att jag beställde hem min egen Guerrilla girls-mask.

guerrilla_girls

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s