VECKANS SKIVA: The Bikini Kill EP

veckans_skiva_BikiniKill

Bikini Kill – ”Riot grrrl-rörelsens ledare” (citat wikipedia), firar att det var 20 år sedan de släppte sin första EP (Kill Rock Stars och Bikini Kill Records).

Jag har svårt att med ord beskriva vad Bikini Kill har betytt för mig. Bandet har inte bara producerat mycket bra musik med låtar som Suck My Left One, Don’t Need You och Rebel Grrrl. Bikini Kill är en knuten näven och en utsträckt hand som bjuder in mig till att vara kreativ, ta plats och vara jag, hur fan jag vill. När jag lyssnat på dem har jag peppats och inspirerats. De har fått mig att känna mig mindre ensam de stunder då jag tvivlat på mig själv.


Bikini Kill har i samband med tjugoårsjubiléet släppt EP:n på nytt (slutsåld) samt en limiterad t-shirt (slutslåld)och en tygpåse för att fira. De första tvåhundra som beställde skivan fick dessutom en limiterad affisch. Denna gång är släppet i egen regi: Bikini Kill Records.  När jag beställde mina ex fick jag även en handskriven lapp från bandets trummis Tobi Vail där hon tackade för mitt köp. Fint tycker jag.

Bikinikill_merche

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s