BANDDAGBOK: OCEAN AWENUE Nr.1

GC_Banddagbok OA1_Ocean Awenue_FEAT_WEB
Foto: Alexandra Hertzberg

Kommer ni ihåg bandet Kakdeg, som vi skrev om här på Grrrlcollection för två(!) år sedan? De är numera ett minne blott, men gitarristen Sara Jeppsson spelar vidare i andra konstellationer – exempelvis bandet Ocean Awenue, som vi tänkte att ni ska få lära känna lite närmare de kommande veckorna. Vi kommer nämligen få följa dem i en banddagbok här på Grrrlcollection. Pepp! Här nedan hittar ni deras första inlägg.

GC_Pricklinje2

Upplands Väsby 17 december 2015

Hej alla läsare och följare av Grrrlcollection!

Vi är bandet Ocean Awenue och vi kommer göra några blogginlägg här i några veckor framöver, vilket vi tycker är jättekul och ser jättemycket fram emot.

Vi tänkte börja med en presentation av bandet i helhet och bandets medlemmar så ni lär känna oss lite bättre och får reda på mer om oss.

GC_Pricklinje rosa

Vi är ett band som kallar oss för Ocean Awenue. Bandet består av fem tjejer på åldrarna 14–16 år från Upplands Väsby, norr om Stockholm. Vi spelar en blandning mellan pop och rock och skriver mycket egen musik. Bandet bildades på Väsby Musikskola och vi har spelat tillsammans i ungefär 1,5 år.

Vi repar i en mysig replokal som kallas för Europe på Väsby Musikskola några gånger i veckan. Vi älskar att repa tillsammans och spela live. I somras gästade vi bland annat Popkollo i både Upplands Väsby och i huvudstaden, Stockholm. Vi fick hålla clinics och berätta om oss som band, hur vi gör när vi skriver låtar, hur vi får spelningar, och svara på deltagarnas frågor och funderingar. Vi fick även spela för deltagarna och det tyckte vi verkligen var väldigt kul.

Nyligen, den 4:e december fick vi tillsammans med Väsby Musikskola inviga Upplands Väsby Nya Kulturhus. Då spelade vi tillsammans med Väsby Musikskolas orkester våran helt egna låt, Flying Into Nowhere vilket vi tyckte kändes riktigt mäktigt. Snart kommer vi även att delta i Europas största musikfestival för osignade band som heter Emergenza Festival. Vi kommer att spela på Emergenza den 8:e Januari 2016 som äger rum på Klubben/Fryshuset. Då kommer vi att tävla mot 8 andra band den kvällen och det är fyra band som kommer att gå vidare till semifinal efter kvällens slut. De fyra band som går vidare avgör publiken via publikröstning. Vi tycker att det kommer bli jättekul och vi ser verkligen fram emot att delta.

Nu kommer en liten presentation av bandets fem medlemmar:

GC_Banddagbok OA1_My_WEB

Bandets sångerska heter My Andersen, hon är 15 år, gillar design, spel och coola hårfärger. Man vet aldrig vilken hårfärg hon bestämmer sig för att byta till härnäst, det är alltid lika spännande. Musiken är väldigt viktig för henne, hon älskar mest av allt att sjunga.

GC_Banddagbok OA1_Sara_WEB

Bandets gitarrist heter Sara Jeppsson, hon är 16 år, älskar att träna, gå på konsert, repa, lyssna på hårdrock/metal, kolla på skräckfilm, men mest av allt gillar hon att spela gitarr och skriva musik.

GC_Banddagbok OA1_Ammi_WEB

Bandets basist heter Amelie Mattsson, hon är 14 år och tycker väldigt mycket om special effekt smink, spela spel och musik. Hon är även väldigt rolig och bra på härliga skämt och sjunga.

GC_Banddagbok OA1_Siri_WEB

Bandets trummis heter Siri Forsander, hon är 15 år och gillar Sushi, musik och saltgurka. Väldigt, väldigt mycket saltgurka. Hon är även väldigt duktig på att sjunga.

GC_Banddagbok OA1_Erica_WEB

Bandets keyboardist heter Erica Jonbacker, hon är 15 år, tycker väldigt mycket om att gå på konsert, lyssna och spela till musik, och hon älskar hennes säng, väääldigt mycket.

Vi i bandet Ocean Awenue ser väldigt mycket fram emot att få blogga här i några veckor framöver! Det tycker vi ska bli jättekul!

Ha det gött!
Kram

/ Ocean Awenue

GC_Pricklinje2

Detta inlägget är det första i ett samarbete mellan Grrrlcollection och bandet Ocean Awenue. Från och med nu och några veckor framöver kommer vi få följa med Ocean awenue i replokalen, på scen och på allmänt kompishäng. Stay tuned!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s