MUSIK: Kakdeg

GC_Kakdeg_Poster

Foto: Axel Ekedahl

Den här lappen hittade min kompis uppsatt vid Karlaplan i Stockholm. Jag blev såklart supernyfiken och var tvungen att skicka iväg några frågor till Kakdeg för att få veta mer. Här kommer en mini-intervju:

VILKA ÄR KAKDEG?
Vi är 4 bästa vänner som älskar att spela musik tillsammans. Sång=Rainbow (Elionora Turesson) Elgitarr=Kakan (Sara Jeppsson) Elgitarr=Bellbell (Arabella Ovesen) Trummor=Nemo (Olivia Mesko) Vi är 13–15 år.

HUR KOM DET SIG ATT NI STARTADE BANDET?
Vi träffades på popkollo där vi blev ett band tillsammans. Men vi har även spelar musik på egen hand innan popkollo, Rainbow har tagit songlektioner, Nemo också! De har även Bellbell med. Och Kakan har tagit gitarrlektioner. Så nu hjälper vi varandra innom bandet! Det går superbra! Och vi har en basist på G också som heter Hanna!

HUR LÅTER NI?
Vi spelar all möjlig musik. Vi gillar de mesta! Rock, pop m.m Vi har spelat en konsert tillsammans, men vi har en nu på tisdag, UNG 08.

VAD ÄR ERA PLANER FÖR BANDET?
De bästa med att spela i band är att man blir värdens bästa vänner och att spela musik typ hela tiden. Våra planer för bandet är att nå ut till så många som möjligt med vår musik, få många fans och skriva många bra egna låtar tillsammans.

GC_Kakdeg montageFoto: Kakdegs egna bilder

Låter grymt tycker jag! Den som är nyfiken kan som sagt kolla in deras andra spelning på festivalen UNG 08 – eller We are Sthlm som den verkar heta numera – i Kungsträdgården i Stockholm. På tisdag 13/8 klockan 16.00 spelar Kakdeg på Norra scen tillsammans med andra band från årets Popkollo i Botkyrka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s