VECKANS SKIVA: G.L.O.S.S – Demo 2015

gc_veckans_skiva_GLOSS02

Förra veckan fick jag efterlängtad post. Girls Living Outside Society’s Shit aka G.L.O.S.S sjua ”Demo 2015”!! Efter att ha sett ett Youtube-klipp där G.L.O.S.S spelar live blev jag så peppad att jag förhandsbeställde två. Det andra exemplaret ska Malin få. Det vet hon redan för jag kunde inte hålla tyst (påpass peppad). Det är inte varje dag jag hittar något som är så exakt det jag älskar.

G.L.O.S.S är queerfeministik stenhård hardcore med låtar som Outcast stomp eller G.L.O.S.S – We’re from the future.

Känner ett stort +1 när Sadie Switchblade öppnar med orden:

THEY TOLD US WE WERE GIRLS / HOW WE TALK, DRESS, LOOK & CRY
THEY TOLD US WE WERE GIRLS / SO WE CLAIMED OUR FEMALE LIVES
NOW THEY TELL US WE AREN’T GIRLS / OUR FEMININITY DOESN’T FIT
WE’RE FUCKING FUTURE GIRLS / LIVING OUTSIDE SOCIETY’S SHIT!

Textmässigt, musikaliskt och politiskt. G.L.O.S.S är en total fullträff. Låtarna går att köpa digitalt om du, precis som jag, inte har tålamod att vänta på skivleverans. Eller om du helt enkelt vill ha dem i din digitalaplaylist. Jag gråter lite över att deras limiterade kassett och merch är slut. Jag håller tummarna för Europa-turné samt mer musik och merch från G.L.O.S.S.

Beställ ”Demo 2015” via Sabotage Records Kolla även in Sadies solo-projekt Dyke Drama.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s