LADYFEST GBG 10 ÅR!

ladyfest-GBG10
Affischen av Nora Oleskog Tryggvason

Ikväll firar Ladyfest Göteborg 10 år. Vi önskar dem ett stort grattis och vill också passa på att tacka för tio år av hårt arbete för en jämställd musikscen! Det betyder så oerhört mycket med initiativ som Ladyfest. Alla dessa spelningar som arrangerats, möte med likasinnade som möjliggjorts och känslan av att inte vara ensam i sin kamp för att få existera i musikscenen utan att reduceras till en könstillhörighet. Hejja er, vi ser fram emot många år till där vårt arbeta tillsammans skapar förändring!

Födelsedagen firas givetvis stort. Göteborg, missa inte följande:

//LADYFEST GBG 10 ÅR //Jazzhuset // 18-årsgräns // biljetter köpes på plats för 100-lappen //

PÅ SCENEN:

LAVA BANGS
Lava Bangs är svensk indiepunk när den är som bäst, Lava Bangs spelar riot grrrl med peppiga och exentriska låtar som du inte kan stå still till. Tänk er att Kathleen Hanna från Le Tigre och Karen O från Yeah Yeah Yeahs startar band – mixa, smaka av och du får ett sound som Lava Bangs. Bästa betyg från oss, ett band du inte kommer vilja missa!

DJs//VJs

DJ FANNY VÄRNBRINK FORSMAN
Snöra på er era mest dansvänliga skor! Fanny kommer ge er tunga basgångar och sockersöta tuggumitoner. Det blir blip blop, dunkadunka och untz untz. Och lite Mariah Carey. ♥

Lyssna här:

SELKIE
I DJ-båset kommer man också att finna SELKIE som bjuder på en härlig mix av elektronisk indiemusik, house och medryckande nu-disco. SELKIE får gärna utlopp för sina musikaliska visioner inom genusmedvetna sammanhang, hon är bland annat med i Valerie DJ-kollektiv som verkar för en jämställd klubbscen i Göteborg med kärlek, gemenskap och nätverkande i fokus.

Lyssna här:

STUDIO KALEJDO
Studiokalejdo är en feministisk konst- och VJ-duo från Göteborg som utforskar gränslandet mellan det visuella och det auditiva. Dansgolv transformeras till ett rum där gränser suddas ut och skapar en tillvaro du aldrig kommer vilja lämna. Dansant elektro mixas med glitch art och kropp som verktyg för feministiskt motstånd.

Lyssna och titta här:

DJ THERESE ERIKSSON
Therese Eriksson är en festfixare och DJ från Göteborg. Med sig i bagaget har hon klubbkoncept som Bubbel Trubbel, Club Beach Buddy och inte minst det legendariska Tryckartältet i Gagnef. Musiken gör dig glad, danssugen och förhoppningsfull på nästa låt. Du kommer aldrig att vilja lämna dansgolvet.

Lyssna här:

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s