INTERVJU: Arre! Arre!

GC_Arrearre_FEAT2_WEB

Väntan är över! Idag släpper Malmös finest, Arre! Arre!, äntligen sin fullängdsdebut. En skiva vi har gått och längtat efter länge. Ända sedan våren 2014 faktiskt, då Emilia först skrev om det då rätt nystartade bandet här på Grrrlcollection. En grym kassett-ep och en drös spelningar senare släpper de nu skivan A.T.T.A.C.K, som redan innan den släpptes har hunnit nomineras till Gaffapriset för Årets genombrott. Vi haffade sångerskan och basisten Katja Nielsen för en intervju!

GC_Pricklinje2

GC_Arrearre_1_WEB

A.T.T.A.C.K. – VAD ÄR DET NI ATTACKERAR?
Albumet A.T.T.A.C.K. är menad som en spark i skrevet på odrägliga CiS-män. Själva låten A.T.T.A.C.K. handlar att attackera de förväntningar och åsikter som folk trycker på en. I musikens värld tenderar det att finnas gott om viktigpettrar som gärna vill berätta hur saker och ting ska göras. Vi har alltid gjort som vi själv vill men det här är lite av en pepplåt för de tillfällen då vi kanske inte känner oss som tuffast i världen.

GRATTIS TILL SLÄPPET! HUR KÄNNS DET ATT HA ER FÖRSTA SKIVA FÄRDIG?
Det känns framför allt skönt att vi äntligen kan dela våra nya låtar med världen, även om vi inte har behövt vänta lika länge som många andra. Det är ju så, så fort en ny låt är färdig så vill vi dela den med hela världen. Vi har dock försökt ha lite självbevarelsedrift men låtarna har redan spelats live i ett halvår. Nu får folk en chans att lära känna dem bättre, kanske kunna lyssna på texterna eller andra detaljer som inte alltid kommer fram live.

VEM BORDE LYSSNA PÅ DEN?
Förhoppningsvis så många som möjligt med en känsla för bra musik. Även om bandet ofta kommer att handla mycket om att medlemmarna tillhör en minoritet inom rockmusiken, feminism eller politik så är det ändå bra musik som är kärnan i det vi gör och eftersträvar. Vi har arbetat hårt på att göra en skiva som aldrig blir tråkig, där varje låt följer en röd tråd i form av känsla och intensitet och som håller lyssnaren intresserad och alert skivan igenom.

GC_Arrearre_3_WEB
Arre! Arre! – Katja Nielsen, Anna Palmer, Lidia Damunt och Anna Jonsson. Foto: Arre! Arre!

HUR ARBETSPROCESSEN VARIT?
Vi spelade in helgen kring 1:a maj detta år. Vi spelade in med Jocke Lindberg från MF/MB i deras fantastiska replokal. Jocke var noggrann och hjälpte oss väldigt mycket med att hitta rätt sound till varje låt. Det var fyra långa och intensiva dagar som var lika roliga som jobbiga. Roligast, tycker jag, har varit att arrangera alla låtar ihop. Det är oftast jag som kommer med en halvskriven låt till repan som de andra väldigt vänligt alltid tar emot med entusiasm. Sen arrangerar vi låtarna ihop vilket alltid blir helt annorlunda och 100 gånger bättre än vad jag föreställt mig när jag suttit själv på kammaren. Svårast har nog varit att allting tar längre tid än vi önskar, vi vill ha ut låtarna direkt! Men saker och ting tar tid, det är mycket som ska fixas. Mest otippat är uppmärksamhet från håll som vi inte förväntat oss. Vi är bland annat nominerade till Gaffapriset för ”Årets genombrott” innan vi ens hunnit släppa vårt album!

VILKA ÄR ERA EGNA FAVORITLÅTAR PÅ SKIVAN?
Jag kan bara svara för mig själv då jag tror att vi har olika favoriter. En av mina favoriter är ”Yr Damn Right” på grund av att jag älskar arrangemanget och är en av de två spår som Anna sjunger på. En annan favorit är A.T.T.A.C.K. Jag älskar den surfiga känslan, sången och Lidias fantastiska gitarriff.

HUR FIRAR NI SKIVSLÄPPET?
Vi har inte hunnit planera något större firande än. Vi har en ny trummis – Anna Jonsson, som precis har tagit över efter Maria Lindh som var med oss från starten och är den som spelar på skivan – så hon ska först ska lära sig låtarna och göra trumarret till sitt eget. När vi väl har kommit till rätta med detta så ska firande planeras. Vi hoppas på att dra ihop något i början av nästa år.

VAD HÄNDER HÄRNÄST?
Vi kommer göra ett par spelningar i Malmö innan jul. Bland annat kommer vi att delta vid Rundgång och Adrian Recordings julklubb där vi kommer att spela en noga utvald cover. Vi kommer även att delta i en stödgala för Musikhjälpen.

Den som vill köpa Arre! Arre!s skiva kan göra det här!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s