ON THE ROAD: Heavy Tiger #4

GC_Heavy tiger_04_FEAT
Foto: Thierry Loustauneau


På ett vandrarhem i Zaragoza, 2014-10-22

 

Hej!

Halva turnén är avklarad och scenkläderna luktar skit. Vinylerna börjar redan ta slut och tröjorna är närmast orörda. Det börjar bli svårt att hålla reda på dagarna. Vi får fundera länge innan vi kommer på var vi spelade och sov kvällen innan.

GC_Heavy tiger_04_1

Ikväll kör vi i alla fall gig nummer 9 i Zaragoza och om en vecka beger vi oss hemåt för att spendera ca 24 timmar i Sverige (då visumfix och vaccinationer ska hinnas med) innan vi flyger vidare mot Japan. Vi är grymt peppade! Känns dock lite synd att vi förmodligen kommer känna oss rätt slutkörda då. Det hade varit kul att vara utvilad när man ska till andra sidan jorden. Men men, vi ska föfan till Japan och Vietnam och spela, vi ska inte klaga det minsta!

Igår tisdag spelade vi på den mest annorlunda scenen hittills, på La Nube i Bilbao. Scenen var långsmal så vi fick stå bredvid varandra med trummorna i ena änden och Sara och Maja där efter längs med väggen. När man sjöng stod man face to face med publiken, bara ett par decimeter ifrån. Och de som stod längst fram fick stå ut med våra svett- och spottstänk i ansiktet – närmre publiken än så går det nog inte att komma. Trots en konkurrerande fotbollsmatch dök det upp väldigt mycket folk. Ett av de roligaste gigen hittills! Dessutom fick vi riktigt gott vegankäk i Bilbao. Tummen upp!

Nu hänger vi på ett vandrarhem i Zaragoza och ska snart iväg och soundchecka. Maja och Sara känner sig krassliga och proppar i sig C-vitamin i form av clementiner som snälla Astrid gick och köpte. Tack! ❤

GC_Heavy tiger_04_2

Norra Spanien är skitfint! (Tyvärr kan vi inte visa detta med en bild för det är så jävla svårt att ta ett foto som gör miljön rättvisa, så ni får använda fantasin.) Vi har hållit oss här uppe den senaste veckan men ska börja röra oss söderut nu. Vi kommer ihåg från turnén förra året att man ser en tydlig skillnad i naturen när man rör sig upp/ ner i landet. Med böljande gröna landskap uppe i norr med små hus uppe på kullarna och boskap som går och betar i backarna är det svårt att fatta att man är i samma land som när man är i södra Spanien. Häftigt!

Vitt bröd, vitt bröd och ännu mer vitt bröd.. Fan vad vi ska käka linser och broccoli när vi kommer hem! Spanjorerna gör i alla fall väldigt gott kaffe. Mycket bättre än svenskt caféblask! Det är alltid något 🙂 

Adios!

/Heavy Tiger

GC_Heavy tiger_04_3
Live på Le Bukowski i Donosti. Foto: Thierry Loustauneau

Prickar gula

Hi!

We’re halfway through the Spanish tour and our stage outfits really smell like shit. The vinyls are almost sold out whereas we have MANY tshirts left. We are out of black and red vinyls and only have a few splatter left. We’re starting to have problems to keep track of the days, we always have to think hard before we remember where we played and slept last night. Tonight it’s time for gig no 9 in Zaragoza and in one week we are heading back home to spend 24 hours in Sweden (to fix vaccinations and visa) and then we’re going to Japan! We are really excited. It’s a shame though, that we will probably be exhausted. It would have been great to be energetic when it’s time to go across the globe. Well well, we’re going to Japan and Vietnam! Can’t complain 🙂 Yesterday (Tuesday) we played at a stage that was quite different to what we’re used to, at la Nube in Bilbao. We were standing next to each other in a row with the drums in one end. While singing you stood face to face with the audience, not many centimeters apart. The people in the front row had to bear with our spit and sweat stains in their faces. You can hardly get any closer than that. Despite an important football game on tv, a great deal of people showed up. One of the best gigs so far! And also, we got really good vegan food in Bilbao. Now we’re relaxing at a hostel in Zaragoza and are soon about to go to tonight’s venue for sound check. Maja and Sara are feeling a bit ill and are stuffing themselves with vitamin C. Astrid went to the supermarket to buy clementines. Thank you ❤ The northern parts of Spain are really beautiful. We’ve spent the past week up here but are about to move on to the south. We remember from the last tour that there is a great changing of landscape once you go from north to south. Up here everything’s green and the mountains are marvelous. What else? White bread, white bread and even more white bread. We are going to eat so much lenses and broccoli once we get back home! At least they make very good coffee here in Spain! Adios!

/Heavy Tiger

 

rad_scallo_640
Det här inlägget är ett samarbete mellan Grrrl collection och Heavy Tiger. Från och med turnéstarten den 12 oktober och fyra veckor framåt kommer Heavy Tiger rapportera till oss från sin turné i Europa och Asien. Sån himla pepp ju, häng med!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s