ON THE ROAD: Heavy Tiger #3

GC_Heavy tiger_03_FEAT


På väg mot Donosti i Spanien, 2014-10-19

 

Hej!

Nu har vi gjort 6 spelningar, och har 10 kvar. Vi har många mil under hjulen och lite för lite näring i kropparna (det är inte lätt att vara vegetarian/vegan i Spanien). Status: vi börjar bli trötta! 

Det är slitigt att spela varje dag. Man åker bil, kånkar på tunga grejer, väntar (mycket!!) och det blir alltid sena kvällar för att sedan börja om med samma procedur tidigt nästa förmiddag. Det är ju så klart mycket roligt man får uppleva också men i början kändes turnén oändligt lång. Nu börjar det kännas genomförbart men ändå kämpigt. För man ska ju inte bara orka genomföra spelningarna, utan det ska göras på Heavy Tigers vis med en jävla massa energi och attityd och man ska ha skitkul när man lirar. 

GC_Heavy tiger_03_1

Detta känns svårt när man egentligen inte har den energin som krävs och movesen känns lätt påklistrade och inrepeterade. Men igår hade vi en skitkul spelning i Madrid med en grym publik som var skitpepp! Det är så det måste fungera: en spelning ska vara ömsesidigt utbyte av energi band och publik emellan. Bandet kommer inte få igång publiken om dom inte levererar en grym show, men publiken kan inte förvänta sig magi på scenen om dom bara står med armarna i kors som stela stockholmare (som vi, hehe). Detta försvårar ju det hela eftersom det krävs att båda parter är på topp för att det ska slå gnistor men det är också det här som är så häftigt med en bra spelning. Man känner hur bandet och publiken gör giget tillsammans och båda parter får ut mycket glädje och energi av denna upplevelse. Mäktigt!

Vi har lagt märke till att spanjorerna gillar att köpa skivor, speciellt vinyler. I Sverige säljer vi mer t-shirts än skivor. Här är det tvärtom. Påminnelse till oss själva till nästa gång vi ska packa inför Spanienturné: satsa på vinylerna!! 

Support the Rock,  buy merchandise!

GC_Heavy tiger_03_2

I övrigt är det värt att nämna att vi spelade på ett skitmysigt ställe i Coimbra som heter Salao Brazil där vi bodde på spelstället och fick god mat lagad av en gullig portugisisk tant. Vi hade en helgalen spelning i Cangas på Sala Son med publikjubel, crowdsurfing och kaffelikör. Vi har gått till en spansk frisörsalong där det engelska ordförrådet var obefintligt så våra önskemål fick framföras med hjälp av gester. Vi har träffat Marco från Ghost Highway Recordings och fått fler ex av vår 7″ Talk of the Town. Den släpptes och såldes slut i december förra året men nu har det pressats en andra press i vit vinyl, enbart för denna turné!

GC_Heavy tiger_03_3

Vi lämnade nyss Madrid och slog på radion där dom rapporterade att ebolan hittat även dit…

/Heavy Tiger

Prickar gula

Hi!

6 shows done, 10 to go. We’ve got a lot of kilometers behind us and a bit too little nutrition in our bodies. It’s not easy being a vegetarian/vegan in Spain. Conclusion: we’re starting to get tired! Doing gigs every day is hard work. You spend a lot of time in the car, you carry heavy things, you spend many hours just waiting and you always go to sleep very late. Then the procedure starts all over again early the next day. Of course we get to experience a great deal of fun things too, but at the start of the tour it felt like it was going to be never ending. Not only do you have to go through with the shows, but you have to do it the Heavy Tiger way! Energy, attitude and having fun on stage. That is very hard when you feel like you don’t really have the energy it takes, and all moves feel somewhat fake. But last night we had a really great gig in Madrid with a great crowd. Just like it’s supposed to be – to make a good show both the band and the crowd needs to perform well. It takes a lot effort from both the band and the audience. When that magic between the band and the crowd happens… It’s amazing! We noticed that Spanish people like to buy records, especially vinyls. In Sweden we sell more t-shirts than vinyls, but here it’s the other way around. Next time: go for vinyls all the way! Support the rock, buy merchandise! Some other things worth mentioning: we played at a cosy place in Coimbra (Portugal) called Salao Brazil where we stayed at an apartment above the venue. We got delicious food, cooked by a cute Portuguese lady. We also had a crazy show in Cangas at at Sala Son with the loudest crowd, crowd surfing and coffee liquor. We went to a Spanish hairdresser who didn’t know any English, so we had to explain what we wanted with gestures and pointing at pictures in magazines. We’ve met Marco from Ghost Highway Recordings who gave us more Talk of the Town vinyls. It’s the 7″ that we released (and sold out) in December last year. Now there’s a new special white edition just for this particular tour. Cool! We just left Madrid and turned on the radio just in time to hear that Ebola has been discovered there as well…

/Heavy Tiger

 

rad_scallo_640
Det här inlägget är ett samarbete mellan Grrrl collection och Heavy Tiger. Från och med turnéstarten den 12 oktober och fyra veckor framåt kommer Heavy Tiger rapportera till oss från sin turné i Europa och Asien. Sån himla pepp ju, häng med!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s