ON THE ROAD: Heavy Tiger #2

GC_Heavy tiger_02_FEAT


I bil på väg mot Coimbra i Portugal, 2014-10-15


Hej!

Nu är vi inne på dag nummer tre i Spanien/Portugal. 

I går gjorde vi den första klubbspelningen på länge. I sommar har det varit mycket festivaler, vilket har varit grymt, men nu känns det skitkul att göra svettiga klubbgig igen! Lokalen på Stairway Club i Cascais, Portugal var precis så mörk, rökig och ölklibbig som en rockklubb ska vara! Det var inte jättemycket folk men ändå en helt ok start på turnén! Dessutom bodde vi på ett hotell precis vid stranden, fullt med vältränade surfarkillar så vi ska inte klaga!

GC_Heavy tiger_02_3

I förrgår spelade vi i spansk tv och radio. Det var en väldigt intensiv dag med ett fullspäckat schema. Det skulle riggas, soundcheckas, sminkas och fotas osv. I sminklogen fick vi varsin sminkös som inte kunde ett ord engelska. Vi försökte förklara att vi inte ville ha så mycket smink med “poco, poco” men slutade med…

GC_Heavy tiger_02_2

Något vi fått erfara är att man tydligen inte äter så mycket i Spanien. Det är inte så kul att genomföra en dag på tv utan mat i magen. Vi har inte fått någon frukost och klockan är redan ett på dagen?! När det väl vankas mat så är det nästan alltid vitt bröd som gäller. Vi har förklarat för Dany att vi är ett hungrigt band, vi behöver mat tre gånger om dagen… Minst.

Tv-folket i Spanien är förvånansvärt dåliga på engelska. Vissa kunde prata lite engelska men många kunde ingenting. Intervjun i radion fick göras med en tolk vilket blev ganska hattigt men det funkade. Tolken var vår kompis Dolphin Riot (ex ’77). Tack för hjälpen Dolphin!

Nu åker vi vidare till Coimbra där vi ska spela ikväll på Salao Brazil. Hoppas bara på lite bättre väder så att folk orkar sig ut ikväll. Just nu regnar det och är grått. Dessutom väntar vi på att få användning för våra medhavda badkläder! 

GC_Heavy tiger_02_4

Ciao!

/Heavy Tiger

Prickar gula

Hi!

Last night we did the first club gig in a long time. This summer we’ve played a lot of festivals, which has been great, but now we are very excited to be back in sweaty rock clubs! The Stairway Club in Cascais was just as dark, smokey and sticky from beer as a rock club should be. Unfortunately, there wasn’t a lot of people, but it was a good start of the tour anyway. Also, we stayed at a hotel right by the beach, full of super fit surfer guys. Can’t complain. The day before yesterday, we appeared in Spanish tv and radio. It was a very intense day with a full schedule. We were supposed to get “a little” make up, though the make up artists hardly knew any English at all. Our attempts to explain “poco, poco” totally failed. We ended up with more make up than we had ever had in our lives. We’ve experienced that you don’t eat a lot in Spain. Working all day at the tv station with an empty stomach wasn’t fun. It’s 1 pm and we haven’t gotten any breakfast yet?! We’ve explained to Dany that we are a hungry band. We need food at least three times a day. The tv people in Spain have surprisingly poor English knowledge. Some of them did speak a little English but most of them didn’t know any English at all. For the radio interview we needed a translator which wasn’t very smooth but it worked out ok. The translator was our friend Dolphin Riot (ex ’77). Thanks for helping us out Dolphin! Now we’re moving on to Coimbra for the show tonight at Salao Brazil. We’re hoping for some better weather tonightso that people will make it to the showtonight. Now it’s raining. Also, we’re waiting for an opportunity to use the swim wear we brought! 

Ciao!
/Heavy Tiger

 

rad_scallo_640
Det här inlägget är ett samarbete mellan Grrrl collection och Heavy Tiger. Från och med turnéstarten den 12 oktober och fyra veckor framåt kommer Heavy Tiger rapportera till oss från sin turné i Europa och Asien. Sån himla pepp ju, häng med!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s