INTERVJU: Alexandra Dahlström – All we have is now

GC_All we have is now

Risk för tjat nu, men ni missar väl inte att Doc lounge visar filmen All we have is now – om stockholmsbandet Vulkano – på Trädgården i Stockholm ikväll? En film om musik och skratt, vänskap och tårar och helt i min smak som ni kanske märker. Vi passade på att ställa några snabba frågor till filmens skapare Alexandra Dahlström.

GC_Pricklinje2

NÄR OCH HUR BÖRJADE DET?
– För tre år sedan. Jag såg bandet live och blev helt golvad. Där och då förstod jag att den här filmen behövdes därför att jag såg ett helt unikt universum framför mig och kände att jag var rätt person.

TRE ÅR MED SAMMA PROJEKT – VAD HAR VARIT ROLIGAST OCH VAD HAR VARIT SVÅRAST?
– Det roligaste ha varit vänskapen, livsglädjen och äventyren. Svårast har varit att göra film om sina kompisar.

VAD ÄR DU MEST STOLT ÖVER?
– Att filmen blev så bra att folk skrattar och gråter.

VARFÖR BEHÖVS DEN HÄR FILMEN?
– Därför att det är dags för tjejer att sluta tävla med varandra och istället hjälpa varandra ta över världen! Jag vill att den ska ses av alla trettonåringar i hela världen så att de vågar följa sitt hjärta och göra det de älskar!

MIN UPPLEVELSE AV GENREN MUSIKDOKUMENTÄR ÄR ATT DEN (LIKSOM BÅDE FILM- OCH MUSIKBRANSCHEN I STORT IOFS) ÄR VÄLDIGT MANSDOMINERAD – MYCKET MÄN SOM PRATAR MED MÄN OM ANDRA MÄN (ELLER SIG SJÄLVA) – OCH FÖR MIG ÄR ALL WE HAVE IS NOW EN SÅ HIMLA FRISK FLÄKT MITT I ALLT DETTA. HÅLLER DU MED OM DEN BILDEN? VAR DET EN MEDVETEN HANDLING FRÅN DIN SIDA ATT GÖRA EN FILM SOM ÄR EN MOTVIKT TILL DET, ELLER BARA FÖLL DET SIG SÅ?
– Hela världen är ju inte riktigt jämställd och det föll sig naturligt att välja att följa smarta, kloka, roliga och starka människor som inte upprätthåller gamla tråkiga strukturer utan uppfinner ett nytt sätt att leva på. eller jag tror att vi hjälpts åt att uppfunna det tillsammans med den här filmen.

HAR DU NÅGRA TIPS PÅ ANDRA BRA MUSIKDOKUMENTÄRER MED TJEJER/KVINNOR I FOKUS?
– Jag är dålig på dokumentärer men jag älskar Bridesmaids. den var största inspirationen till den här filmen. Fast det är roligare med punk än med bröllop!

HAR DU NÅGRA TIPS PÅ ANDRA GRYMMA FILMER OM KVINNLIG VÄNSKAP?
– Girls!!! Frances Ha med Greta Gerwig. Morvern Callar av Lynne Ramsay. Och faktiskt Romy and Michelles high school reunion!

DU OCH BANDET SPELAR SKIVOR VID FILMVISNINGEN IKVÄLL OCKSÅ — VAD KOMMER NI SPELA?
– ESG, Arthur Russell, Black lips och Ariel Pink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s