WAY OUT WEST 2014

GC_WOW_TORS_FEAT2Foton: Malin Ringsby

Hej hej från Göteborg!

Way out west är i full gång ju och jag (Malin) är på plats och kryssar mellan spelningar och film(!) efter bästa förmåga. Hålrummet efter The Julie ruins inställda spelning känns gapande tomt (snyft!), men sånt är väl livet.

Topp tre hittills:

1. Brody Dalle! Hennes spelning var festivalens på förhand givna höjdpunkt för min del, och med slottiden 16.15 på torsdagseftermiddagen blev den också den spelning som inledde kalaset. Ej besviken. Alltså denna människan – så himla fantastisk röst och så sjukt mycket coolness att en blir alldeles svag i knäna.

GC_WOW_BRODY1Brody Dalle.

GC_WOW_BRODY2

GC_WOW_BRODY3

2. När jag mätt på macho-/anti sallad-rock etc. tog en paus utanför området och lyckades pricka in ett spontant öppen scen-gig med Svärta (med medlemmar från Sju svåra år och Viciuos Irene bland annat) med tillfällig tummis på inhopp. Världens bästa tillfällighet, och precis det jag behövde där och då för att få tillbaka peppen. Yes!

GC_WOW_SvartaSvärta.

GC_WOW_OpenstageJoss & Lotta & Jonna = Svärta +1.

3. All we have is now – filmen om bandet Vulkano som Alexandra Dahlström (Fucking Åmål etc) har regisserat världspremiärvisades i förmiddags som en del i festivalens filmprogram. OMG! Så himla bra! Vulkano spelar även på festivalen imorgon – klockan 23.30 på Jazzhuset. Missa inte det ni som är här!

Filmprogrammet känns för övrigt som en grym del av Way out west i år. Himla mycket bra – mer än jag hinner med tyvärr. Men ytterligare en obligatorisk i mitt schema är Fuck you, fuck you very much, dokumentären om Leila K, som visas vid klockan 23 ikväll.

Ska försöka  fylla på med lite festivaluppdateringar här på bloggen, men det blir i mån av möjlighet. Den som önskar mer aktivitet rekommenderas följa oss på instagram.

Hej så länge!

GC_WOW_NenehNeneh Cherry.

GC_WOW_RebeccaochfionaRebecca & Fiona.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s