IKON: Brody Dalle

Brody Dalle. Illustration: Hanna Karlzon

Sedan mitten av 90-talet har den australiensiska sångerskan, gitarristen och låtskrivaren Brody Dalle förgyllt punkscenen med sin raspiga röst och dödscoola uppenbarelse i olika konstellationer. Redan som 16-åring – 1995 – spelade hon med bandet Sourpuss, år 2000 slog hon igenom stort med The Distillers som släppte tre album fram till uppbrottet 2003 och därefter har hon haft bandet Spinnerette samt gjort en rad gästspel och samarbeten med en uppsjö band och artister.

Nu är hon precis i startgroparna av sin solokarriär – om bara några dagar (28 april) släpps debutalbumet Diploid love – och redan nu kan en lyssna på de första singlarna på exempelvis Spotify. Bland annat Meet the foetus/Oh the joy, där Shirley Manson (känd från Garbage) gör ett gästspel. Här är videon:

I sommar får vi chans att se Brody i Sverige, hon spelar nämligen på Way out west (som ju dessutom har bokat The Julie Ruin sedan tidigare). Stor pepp!

rad_scallo_640

Detta inlägg är en del i ett stolt samarbete mellan Grrrl collection och illustratören Hanna Karlzon, som en del i vår serie med ikon-inlägg där vi ber illustratörer vi gillar porträttera grymma kvinnliga ikoner. Illustrationen av Brody Dalle finns även att köpa som tryck i Hanna Karlzons shop– kolla in den här!

Ett hett tips är också att följa Hanna på instagram: @hannakarlzon

2 responses to IKON: Brody Dalle

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s