VECKANS SKIVA: Shampoo – Girl power

GC_Veckansskiva_Shampoo

Picturedisc OCH figurskuren vinyl – peppen som min inre kitschfantast känner inför den här skivan är närmast gränslös. Som köpt för £1 kvalar den eventuellt in som mitt bästa skivfynd någonsin dessutom – vinylsingeln Girl power av brittiska 90-talsduon Shampoo.

Min historia med den här låten börjar vid begagnatsektionen längst in på CD-specialisten i Falun, där jag år 2001 hittade en sliten cd med ett par tjejer som såg färgglada och sura och ascoola ut. Titeln Girl power gjorde den till ett givet köp, och när jag kom hem och lyssnade på den insåg jag att jag ju hade hört dem långt tidigare, med hiten Trouble som var stor i mitten av 90-talet men rätt bortglömd vid det laget. Girl power, skivans titelspår, var sedan den dagen och i flera år framåt given på så gott som vartenda blandband jag tillverkade och har snurrat i fler festivalbandare än jag kan räkna. I lördags, när vi körde vårt DJ-set på Klubb Grrrl riot, var den såklart också med. Älskar denna låten!

4 responses to VECKANS SKIVA: Shampoo – Girl power

  1. Malin

    He he….trouble var en av mina favoriter back in the days. Kanske är det fortfarande en favorit, jag har ock inte hört den på länge!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s