Kobra, nya projekt och #nglbarnmorskorna

Här händer det mycket kul på en gång! Ni som följer oss på Instagram eller Facebook har nog sett att vi blivit intervjuade av kulturprogrammet Kobra. Ni kommer att kunna se resultatet i ett avsnitt om Riot grrrl i mittan av april på SVT, vi håller er uppdaterade!

Vi håller också på att researcha möjligheten med att släppa Grrrl Collections första år som bok tidning eller fanzine. Är det någon av er läsare som har några tips, trix eller kontakter rörande ett sådant projekt? Kontakta gärna oss! info@grrrlcollection.com

kobra_bok

Idag åker jag för att dokumentera ett viktigt och bra projekt som Högskolan Dalarna driver tillsammans med Sida. Det är ett NGL-projekt (Next generation learning) med syfte att utbilda fler barnmorskor i Somaliland.

Somaliland är en del av Somalia men är sedan 1991 en självutropad stat. Det är alltså inte en officiell stat men har sedan dess, i praktiken, fungerat självständigt.
Idag finns det ca 200 utbildade barnmorskor i Somaliland. Det skulle behövas runt 2000. Mödradödligheten och barndödligheten är stor.

Högskolan Dalarna ligger i framkant när det kommer till nät-baserade utbildningar och den nya tekniken gör det möjligt för högskolan att upprätta en masterutbildning för barnmorskor i Somaliland.

130418_Somalilandprojekt_undervisning2
Ngl-barnmorskorna: Fatumo Osman, Ulrika Byrskog och Marie Klingberg Allvin
Foto:
Högskolan Dalarna

Läs mer om projektet och följ oss på vår temporära blogg:
www.nglbarnmorskorna.wordpress.com
#nglbarnmorskorna

Jag är tillbaka om lite drygt en vecka, vi hörs mer då!

One response to Kobra, nya projekt och #nglbarnmorskorna

  1. Amanda

    Wow! Grymt! Alla grejerna. Så himla kul om det blir en bok också, gillar det ni gör!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s