VECKANS SKIVA: The Phantom pregnancies – The Compilation that could have been a contender

Den här veckan lyssnar jag på The Phantom pregnancies – The compilation that could have been a contender. Kaosmusik passar bra för min hjärna för tillfället.

Redan när de var aktiva, 1994–1996, var brittiska The Phantom pregnancies (med Karen Hill från Huggy bear på sång) ett ganska hemligt band som ambitiöst byggde myten om sig själva – komplett med alteregon, cartoonalias och allehanda manifest och statements. Ryktet säger även att de aldrig hade några egna spelningar utan enbart framträdde genom att crasha scenen och sno åt sig femminutersgig på andra bands spelningar. Ett så himla fantastiskt rykte tycker jag, så jag väljer att svälja det med hull och hår bara sådär.

Så här nästan två decennier senare är det rätt knepigt att få en tydlig bild av vilka de var. Men den här samlings-LP:n som LA-bolaget Dim mak satte ihop 2003 räcker ganska långt. 27 låtar som enligt uppgift ska vara Phantom pregnancies kompletta inspelade katalog.

Att den är pressad på bubbelgumrosa vinyl är en bonus. Älskar denna skiva!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s