MUSIK: Emilia (s) Noice

highheels_emiliahighheels_rep
High Heels

Jag älskar att det numera är så ”enkelt” skapa och spela in musik. Du behöver inte äga en hemmastudio för flera tusen kronor för att kunna spela in dina mästerverk.

När jag spelade i band i början på 00-talet spelade vi in vår första skiva live via PA:t på ”De förtappades cafe” i Falun. De andra två skivorna spelade vi in med Ruben Engzell som då pluggade ljud på Högskolan Dalarna. Vi spelade även in några låtar hemma hos Fred med hans skitdyra inspelningsutrustning som ingen av oss egentligen behärskade särskilt väl. Ni kan lyssna på High Heels här. Läs om vår första demo här.

När jag inte spelade i något band längre och inte hade tillgång till någon utrustning kände jag mig enormt begränsad och frustrerad. Att spela in låtar är superbra. Kicken av att höra att det faktiskt blir något ger en skjuts till att vilja göra mer.

Jag är ingen skolad ljudnörd. Jag vet vad jag tycker om, det räcker bra. Jag har en förkärlek för rostigt lo:fi ljud. Jag tycker om att känna att ”det där kan jag också göra”. Det ljudet känns ofta öppet och ärligt. ”Välproducerat” går inte alltid hand i hand med bra i mina öron. Jag tycker om när det hemmagjorda inte är helt borttvättat. Lyssna exempelvis på: Bratmobile, Bikini Kill och Heavens To Betsy så förstår ni vad jag menar.

LÅT OSS BLOTTA STRUPEN. Jag har skapat ett Soundcload-konto till Grrrl Collection. Där har jag laddat upp en låt som jag skrivit och sedan spelat in hemma hos min vän Mats som också hjälpte mig med inspelning. Jag gjorde allt på en tagning och den är långt ifrån perfekt men det gör ingenting, det är nästan poängen, fort gick det.

Det är lite ångestladdat att posta detta men jag gör det ändå.

Har ni några låtar ni vill dela med oss? Högt och lågt, kom igen, skicka till oss på Soundcloud – Grrrlcollection alt till min mail emilia@grrrlcollection.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s