VECKANS SKIVA: Marnie Stern – The Chronicles of Marnia

GC_Veckans skiva_Marnie Stern

Marnie Stern – The Chronicles of Marnia.

Jag har lite svårt att förstå varför det tog mig så lång tid att börja lyssna på Marnie Stern. Trots att jag hade sett hennes namn lite här och där och visste att hon låg på bolaget Kill rock stars – något som i min bok är en garant för att en artist är värd att kolla upp – var det först när hon släppte detta, hennes fjärde album, som jag tog mig för att lyssna in mig. Men sedan var jag fast.

Normalt sett har jag ganska svårt för den typ av gitarrsolonörderi som Marnie Sterns musik till stor del handlar om, mycket på grund av den machoidealiserande ryggdunkskultur som det ofta omges av. Men just därför är hon också en så himla skön frisk fläkt – superskicklig men samtidigt befriande opretentiös utgör hon en perfekt motvikt till all den där snubbigheten. Plus att jag verkligen gillar hur hon mixar gitarrtrixandet med fantastiska popmelodier och otippade sångarrangemang.

I början av sommaren spelade Marnie Stern på Debaser Slussen i Stockholm, och vi var såklart där. Emilia passade på att filma lite också, så här kan den som vill kolla in ett klipp därifrån.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s