VECKANS SKIVA: The Gossip – That’s not what I heard

VS_MalinGossip

Denna veckans tips är That’s not what I heard, Gossips första fullängdsskiva som släpptes på Kill rock stars år 2000.

Gossip som band har sedan starten 1999 gjort en ganska omvälvande resa till där de är idag. När detta album släpptes hette de fortfarande The Gossip (senare tog de bort “The” och kallar sig numera bara “Gossip”) och spelade ganska skramlig bluesig rock med en avskalad sättning av enbart gitarr, trummor och sång. Trummisen Kathy Mendonça som spelar på denna skivan ersattes senare av Hannah Blilie, men Brace Paine (gitarr) och Beth Ditto (sång) är fortfarande med i bandet som numera låter mer så här.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s