VECKANS SKIVA: Sleater Kinney – Dig Me Out

Veckan_skiva_emilia02

SLEATER KINNEY bildades i Olympia 1995 och är ett av de första riot grrrl-banden. De släppte sju album under de tolv år Carrie Brownstein, Corin Tucker och Janet Weiss spelade tillsammans (Lora McFarlane, Toni Gogin och Misty Farrell har också spelat i bandet).

DIG ME OUT är nummer tre i diskografin. En mycket svängig skiva!

Carrie Brownstein och Janet Weiss har fortsatt att spela ihop i bandet Wild Flag, som de har tillsammans med Mary Timony och Rebecca Cole. 2011 släppte de sitt debut album. Även detta band är mycket bra. Förutom att spela i bra band är Carrie en av hjärnorna bakom humorserien Portlandia. Hon skriver både manus och agerar framför kameran. Se Portlandia här.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s