INTERVJU: KATTHEM släpper singel!

Punkbandet KATTHEM tillhör några av mina svenska favoriter. Jag älskade EP:n Bby Shower (2015) och är därför extra glad att berätta att de släpper singeln Nyckeln i handen (fast jag inte bryr mig)? idag! Detta följs upp av Ep:n Ritalina som släpps den 26/5. Båda släppen sker digitalt och är backade av skivbolaget Youth Recordings. Det är lite drygt ett år sedan vi pratade med bandet senast vilket ni kan läsa här. Idag får ni läsa om hur ”en liten uppnosig unge som ogillar orättvisor” låter, frustrationen över våldtäckskulturen i samhället, och kärleken till hotellfrukost. Enjoy!

HEEEJ KATTHEM, KUL MED SINGELSLÄPP! BERÄTTA OM LÅTEN Nyckeln i handen (fast jag inte bryr mig)?

Den är en rant om att känna sig otrygg på vägen hem om natten. Om att bli skuldbelagd eller misstrodd när man varit med om ett övergrepp. Budskapet är väldigt enkelt egentligen; våldtäktskultur råder och vi är less på det! Det är en frustrerad låt. Lyssna på Spotify.

DET ÄR LITE DRYGT ETT ÅR SEDAN VI PRATAS VIS SIST. VAD HAR HÄNT SEDAN DESS?
Vi har hängt i replokalen och jobbat på nya låtar, spelat in vår kommande EP och spelat på både mindre scener och lite större festivaler, nu senast på Umeå Open. Vi gillar att spela i andra städer en bit bort främst på pga vår stora kärlek till hotellfrukost dagen efter! Vi tycker det är jättelyxigt.

NI SLÄPPER EP:N RITALINA I SLUTET AV MAJ. BERÄTTA OM DET SLÄPPET?

Ritalina är precis som föregångaren Bby Shower en liten uppnosig unge som ogillar orättvisor. Som vanligt sjunger vi om sånt vi tycker är skit, som jobbiga normer av olika slag, sen blir skiten ibland något fint när vi får spela och sjunga om det ihop. Förhoppningsvis kan någon känna igen sig och då är ju det också fint.
Förra EP:n spelade vi in väldigt spontant men denna gång har vi haft lite mer tid på oss att leka fram låtarna, därför är den svinbra, haha. Sen åkte vi ut till Youth Recordings studio utanför Karlstad och spelade in och åt MAX i tre dagar. Vi är jättestolta över Ritalina och det ska bli så kul att äntligen släppa den! EP:n släpps den 26,e maj via Youth Recordings.

FÖRUTOM EP-SLÄPP, VAD HÄNDER FRAMÖVER?

Vi arrangerar en releasefest på Arena 29 i Göteborg ihop med banden Your Ciscock is Not a Peacock och Konflikten den 24 maj! Kom dit Göteborg!

GE OSS ERA BÄSTA INSPO-TIPS JUST NU:

Josefin:
För att ta till nåt originellt: senaste säsongen av SKAM. Helt uppslukad. Anti Ponys cover på There Is A Light That Never Goes Out också. Ett bra sätt att lyssna på The Smiths utan att skämmas. Kardemumma i kaffet.

Jasmine: Serien ”Thirteen reasons why”

Leave a comment