ON THE ROAD: Heavy Tiger #8

På ett hotell i Hanoi, Vietnam, 2014-11-09

Jaha, det var det det. En månads världsturné är snart över. Igår gjorde vi den sista spelningen på turnén, på Hanoi Rock City i just Hanoi. Båda spelningarna i Vietnam har varit skitroliga. Att spela låten Saigon Kiss i Saigon kändes hur mäktigt som helst! Detta är bland det jobbigaste och roligaste vi någonsin har gjort. Det har varit fett jävla jobbigt och grymt jäkla kul! 

Vi har fått se så mycket nytt och träffat så många nya människor. Vi har besökt tre nya länder vi aldrig varit i förut och många, många fler nya städer än så. Vi har fått ägna så mycket tid åt musiken.

GC_Heavy tiger_08_2

Vi är väldigt glada över den senaste månaden men nu ska vi äntligen få komma hem och det ska bli fett skönt. Vi har dock fem flyg kvar att stiga på innan vi är hemma. Hemresan går från Hanoi via Saigon och Tokyo till Stockholm. Plus två härliga mellanlandningar. Totalt kommer vi ha gjort tolv flygresor (klimat-ångest gånger tusen!!!!) på fyra veckor. 

Nu är man trött i rumpan efter allt åkande. Rund om magen efter alla kolhydrater. Matt i kroppen efter allt gigande. Seg i huvudet efter allt som varit. Men nog fan har vi haft det bra och levererat jävligt feta rock ‘n’ roll-konserter med ständigt jublande publik. Vi har varit sjuka men kämpat på ändå. Vi är nöjda med vår prestation och stolta över att vi lyckades genomföra detta så bra. Go tigers!

GC_Heavy tiger_08_5
Foto: Aitor Nova

Vi vill tacka alla inblandade så jättemycket! Med risk för att glömma någon så vill vi tacka Dany Torres aka Microsurco som bokade Spanien och Portugal, Radio 3 i Spanien som ägnade en halvtimme sändningstid i tv åt oss (se det här), Spiritual Beast som släppte vår platta i Japan och flög över oss till Tokyo för att spela på deras grymma tvådagars-festival, Fio som tog oss till Vietnam och såg till att vi fick spela i Saigon när vi turnérade på vår platta Saigon Kiss (episkt), Juha som följde med som tour manager, alla spelställen som släppt oss lösa på deras scener. Men framför allt vill vi tacka alla grymma människor som kommit och kollat på våra gig och köpt vår merch. Utan er hade vi inte klarat oss!

Stort tack även till Grrrlcollection för detta samarbete med turné-bloggen!

Spread the world! Support the rock ‘n’ roll!

TACK! GRACIAS! OBRIGADO! ARIGATO! CẢM ƠN!

Over and out.

/Maja, Sara och Astrid – Heavy Tiger

Prickar gula

So.. That’s it. Our 4 week long world tour is soon to be over. Last night we did the last show of the tour, at Hanoi Rock City in Hanoi. Both gigs in Vietnam turned out great. To play our song Saigon Kiss in Saigon felt really awesome! This is one of the most exhausting and exciting things we have ever done. It’s been damn hard and fuckin awesome! We have seen so many new things and met so many new people. We have been to three new countries that we’ve never been to before, and so so many new cities. We’ve had the opportunity to spend so much time on our music. We are very content about the past month but now it feels great that we’re going home. However, we have 5 flights to catch before we get home. Our trip goes from Hanoi via Saigon and Tokyo to Stockholm. Plus two quick stops in Taipei and Beijing. When this is over, we’ve taken 12 flights in 4 weeks all together (sorry Mother Earth). Our butts hurt from all the traveling. Our bellies are round from all the carbs. Our bodies are near collapse and we can’t think straight. But we’ve had such a good time and played kick ass rock n roll shows in front of cheering crowds. We’ve struggled on through illness. We are very happy about our achievements and proud that we’ve done this so well. Go tigers! We want to thank everyone that has been a part of this tour! Risking to forget someone, we’d like to thank Dany Torres aka Microsurco who booked our shows in Spain and Portugal and the show in Spanish national tv (watch it here), Spiritual Beast who released our record in Japan and brought us to Tokyo to play at their really cool festival, Fio who brought us to Vietnam and made it possible to play in Saigon during our Saigon Kiss tour (epic!), Juha the tour manager and all the venues that let us go crazy on their stages. But most of all, we’d like to thank all the cool people who supported us by showing up at our gigs and purchasing our merch. We couldn’t have done it without you! A huge thank you to Grrrlcollection for this cooperation with the tour blog!

Spread the word! Support the rock n roll!
TACK! GRACIAS! OBRIGADO! ARIGATO! CẢM ƠN!
Over and out.

/Maja, Sara och Astrid – Heavy Tiger

 

rad_scallo_640
Det här inlägget är ett samarbete mellan Grrrl collection och Heavy Tiger. Från och med turnéstarten den 12 oktober och fram till nu har Heavy Tiger rapporterat till oss från sin turné i Europa och Asien. Stort tack för att vi fick följa med er Heavy Tiger, det har varit grymt! /Grrrl collection

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s