ON THE ROAD: Heavy Tiger #7

SAIGON, Vietnam, 2014-11-06

 

Hej!

Nu befinner vi oss på ett hotell i Ho Chi Minh-Staden i Vietnam, även känd som Saigon. Det har varit väldigt intensiva dagar de senaste veckorna och när vi väl fick vår första lediga dag på tre veckor kändes det helt stört. Och jävligt nice! 🙂

Den andra spelningen i Tokyo gick även den riktigt bra, trots förkylningar. Publiken var om möjligt ännu mer taggad än kvällen innan. Det var till och med ett fan som satt och väntade på oss i hotellobbyn morgonen därpå med skivor och utskrivna foton som han ville ha signerade. Det kändes lite galet men väldigt smickrande. Den japanska publiken har fått uppfattningen att Astrid är lead singer i bandet eftersom Maja inte kunnat sjunga mer än ett par låtar. Som vi sagt förut, det är guld värt att vi kan täcka upp för varandra!

GC_Heavy tiger_07_1

Efter att spelningarna var avklarade hade vi två dagar ledigt i Tokyo. Alldeles för kort tid tyvärr, det är omöjligt att upptäcka Tokyo på bara två dagar. Men trots enorm sömnbrist pga jetlag var vi tappra och vandrade runt i Tokyo från morgon till kväll. Vi har åkt tunnelbana i rusningstid, sett tempel och trädgårdar, gått längs den plastiga och rosablinkande gatan Takeshita dori med alla dess butiker, varit på gitarrjakt (det blev inget köp till slut, efter många om och men), suttit på elektroniskt uppvärmda toalettsitsar och smakat väldigt många knasiga saker.

Efter en halvjobbig flygresa med mellanlandning i Taipei anlände vi äntligen till Saigon igår kväll. På flygplatsen möttes vi av vår bokare Fio, en tysk kille som bott här i några år. Vi möttes även av 32 graders värme, fukt och oerhört galen trafik. Vi hade hört att trafiken är hektisk och helt annorlunda från Sverige, men den är så mycket galnare än man trott! Det är motorcyklar och mopeder överallt och ingen bryr sig om övergångsställen. Att korsa gatan är ett äventyr som kan sluta hur som helst. Utanför vissa hotell finns vakter som bara ägnar sig åt att leda turister över gatan. Vi försökte gå över en stor gata själva en gång men blev utskrattade av några vietnameser och var tvungna att ge upp. Det var helt omöjligt men tillslut hjälpte de oss över, hand i hand. Fio berättade att varje månad dör 2500 människor i trafiken, bara i Saigon! Mamma och pappa: vi är försiktiga, vi lovar!

GC_Heavy tiger_07_2

Vi sov som små grisar i våra stenhårda sängar eftersom vi bara fått drygt 2 timmars sömn natten innan. Idag har vi gått runt och upptäckt delar av Saigon och även spenderat lite pengar på shopping. Det är oerhört billigt här och vi känner oss ganska rika. Dessutom är den vietnamesiska valutan dong baserad på väldigt höga siffror. 30 000 dong är ca 10 svenska kronor.

Saigon är en stad med mycket kontraster. Precis bredvid ett superlyxigt hotell kan det sitta en tant i stråhatt som lagar mat på ett slags spritkök på trottoaren. Några meter bort sitter det kanske en man i en plaststol som blir rakad på gammaldags sätt med rakkniv. Elledningarna hänger helt utan skydd och trasslar ihop sig i stora klumpar vid lyktstolparna. Vissa kablar (ibland avklippta) hänger ned så att man kan slå i huvudet i dem. Det är tydligen inte ovanligt med strömavbrott. Undrar varför?!

GC_Heavy tiger_07_3

Imorgon ska vi göra den första spelningen i Vietnam och det ska bli skitkul! Det är väldigt ovanligt att det kommer artister och band från andra länder, särskilt från Europa, så det ska bli spännande att se reaktionerna!

Vi hörs!

/Heavy Tiger

PS. Vi har blivit nominerade till årets GAFFA-pris i två kategorier: årets hårdrock/metal och årets nykomling. Skitkul!! Hjälp oss genom att gå in och rösta här: www.gaffa.se/prisetPrickar gula

Hello!

We’re now at a hotel in Ho Chi Minh City, also known as Saigon. The past three weeks have been very intense and when we finally got our first day off it felt very weird. And nice of course! 🙂 The second show in Tokyo was really good as well, if not better than the first one. The crowd was on fire and the morning after a fan was waiting for us in the hotel lobby with our album and pictures that he wanted us to sign. It felt a bit crazy but very, very flattering! The Japanese crowd thought that Astrid was the lead singer since Maja couldn’t sing more than a few songs because of her cold. As mentioned before, it’s so great that we can cover up for each other. Show must go on! Then we had two days off, which is way too short on time to experience Tokyo, but we did our best! We took the metro during rush hour, we’ve seen temples and gardens, we walked along the crazy, plastic, pink street called Takeshita dori, been on an intense guitar hunt (without any success), sitting on heated toilet seats and tasted a lot of weird stuff. We arrived to Saigon last night after a rough flight with a stop in Taipei. At the airport we met up with the booking agent Fio, a German guy who has lived here for a few years. When we stepped outside we got struck by the heat and moist and the CRAZY Vietnamese traffic. There’s motorcycles everywhere and nobody cares about the crossings. We tried once to cross a big street but realised quite soon that it was not possible. Some Vietnamese guys laughed at us and then led us over. For them: no big deal, for us: near death experience. Fio told us that over 2500 people die in traffic every month, only in Saigon! Mom and dad: we’ll be careful, we promise! Today we spent some time sight seeing and shopping. Everything is very cheap here and we feel rich. Also the Vietnamese currency dong is based on very high numbers. 30 000 dong is about 1 euro. Saigon is a city of contrasts. Right next to a very luxurious hotel there can be a poor old lady cooking food on the street. The electric wires are tangled together and the safety level is pretty low. Some wires (sometimes cut off) hang loose right above your head and apparently the power is out quite often. Wonder why?! Tomorrow we’re gonna do our first show in Nam and it’s gonna be awesome! It’s very unusual for foreign bands to play here, especially European bands. So we’re really excited to see the reactions here. See you!

/Heavy Tiger

PS. We’ve been nominated for this year’s GAFFA Prize which we’re really happy for! Help us by voting here: www.gaffa.se/priset

 

rad_scallo_640
Det här inlägget är ett samarbete mellan Grrrl collection och Heavy Tiger. Från och med turnéstarten den 12 oktober och fyra veckor framåt kommer Heavy Tiger rapportera till oss från sin turné i Europa och Asien. Sån himla pepp ju, häng med!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s