ON THE ROAD: Heavy Tiger #5

GC_Heavy tiger_05_FEAT


På ett hotell i Granada, 2014-10-27

 

Hej!

Majoriteten av bandet är sjuka. En är frisk. Vi måste ställa in spelningen i Malaga ikväll för att orka med resten av världsturnén. Det känns jävligt surt men nödvändigt. Maja och Sara har varit sjuka i många dagar nu men tagit sig igenom spelningarna ganska bra ändå. Astrid har sjungit de flesta av låtarna. Skönt. Jävligt tur att vi kan täcka för varandra när det behövs. The show must go on liksom och det klarar vi av väldigt bra! Men förkylningarna blir hela tiden sämre och sämre och eftersom vi inte har någon dag ledigt och snart ska resa till andra sidan jorden så måste vi ta oss en dag ledig.

Det känns alltid lika jobbigt och dåligt att ställa in en spelning. Under våra fyra år tillsammans har vi nu ställt in tre spelningar. Man får dåligt samvete gentemot arrangören som (förhoppningsvis) lagt ner tid och pengar i promotion men man känner framför allt skuldkänslor gentemot publiken. Folk som planerat in denna kväll i sina kalendrar, kanske köpt förköpbiljetter, och så blir det inget av det! Man känner sig som en riktig diva som tror att den kan styra och ställa som den vill. Men ibland måste man faktiskt lyssna på kroppen och stanna hemma. Det är vad vi ska göra idag.

GC_Heavy tiger_05_1

Igår gjorde vi en riktig skitspelning. Det var inte så mycket på grund av oss utan det var ljud- och ljustekniker som var helt jävla sanslösa. Vad trött man blir på folk som inte sköter sitt jobb och sabbar för andra. Det känns onödigt att gå in på detaljer men allt var bara en enda röra och de hade lika gärna kunnat vara folk man hittat på gatan och inte utbildade tekniker. Vi har fått erfara att ljudtekniker och monitorer över lag är av bristande kvalitet här i Spanien. Det sprakar och rundar konserterna igenom och man hör inte ett smack av det man spelar. En ljudtekniker skyllde på att det var för lite folk i lokalen. Pff! Det börjar bli dags för oss att åka med egen tekniker snart.

Något annat här i Spanien som verkligen suger är toaletterna på spelställena. Det finns nästan aldrig en toalettring och det är ofta kiss och bajs på porslinet. Efter två veckor spenderade i en bil har musklerna i benen förtvinat bort och det är asjobbigt att huka sig över toastolen. Glamour va ordet. Dessutom går det inte att låsa dörrarna heller men det vande man sig vid för länge sedan. Däremot slutar man aldrig förvånas över låsens konstruktion. Oftast finns det ett lås monterat på dörren men som inte går att använda. Låsen är av modell en regel som ska skjutas in i ett hål i dörrkarmen. Men det finns inget hål?  What’s up with that? Kolven går att skjuta i sidled men den tar inte fäste i något. Vem har monterat detta och känt sig nöjd med det värdelösa resultatet som inte fyller någon funktion? Har alla spelställen och bensinmackar i Spanien anlitat samma korkade låsfirma eller är spanjorerna helt enkelt inte så händiga? Vem vet!

Trots sjukdom och bristande kompetens hos dom man jobbat med har dom senaste spelningarna varit väldigt roliga! Det har varit mycket folk och en engagerad publik. Kul! 🙂

/Heavy Tiger


GC_Heavy tiger_05_2

Medan Maja och Sara har legat sjuka på hotellrummet har i alla fall jag kunnat turista lite. Jag strosade runt i både Almeria och Granada igår, njöt av solen och åt massa glass. Det är fett mysigt här i Granada, med fina gamla byggnader och billig sangria 😉 Det är synd att dom andra inte orkar hänga med, men också lite skönt att vara ensam då och då. Vi har ju varit med varandra konstant i två veckor nu.

Snart ska jag ut igen, och lämna de små sjuklingarna på rummet. Vi får åka tillbaka hit nästa år igen så att de också får uppleva Spanien annat än från bilfönster och hotellrum!

/Astrid

 

Prickar gula

Hola!

2 out of three tigers are ill. The third one is fine. We have to cancel tonight’s show in Malaga to be able to do the rest of the world tour. It sucks! Maja and Sara have been ill for many days now but have endured the gigs ok anyway. Astrid has been the lead singer. It’s great that we can cover up for each other when needed. The show must go on! However, we are getting worse and worse for each day so we really need a day off before we travel to the other side of the globe. It always feels really bad to cancel a show. During our four years as a band, we’ve only cancelled 2 gigs before. You feel guilty because the promoter has spent time and money on promotion (hopefully). But mostly you feel guilt towards the people who were planning to see the show. Sometimes you have to be good to yourself though, and stay in bed. That’s what we’re doing today. Yesterday was a lousy night. We ourselves did good, but the sound engineer and light tech were.. Nuts. Everything was a mess. We’re going to spare you the details. Horrible! We really have to start touring with our own sound engineer. Despite illness and the sound engineers’ lack of competence , the last few gigs have been fun. Lots of people and wild crowds!

/Heavy Tiger

While Maja and Sara have been lying in their beds, I have been able to do some sightseeing. Yesterday I went for a stroll both in Almeria and Granada, just enjoying the sun and having lots of ice cream. Granada is really cosy with lots of beautiful old buildings and cheap sangria 😉 It’s a pity that my band mates don’t have the energy to come along, but it’s also nice to be by myself for once. We’ve spent the last two weeks with each other. No alone time! Soon I will go out again to leave the poor ill girls at the hotel. We have to go back here sometime so that they also get to experience Spain for real. Not just from the windows of the car and the hotels. 

/Astrid

 

rad_scallo_640
Det här inlägget är ett samarbete mellan Grrrl collection och Heavy Tiger. Från och med turnéstarten den 12 oktober och fyra veckor framåt kommer Heavy Tiger rapportera till oss från sin turné i Europa och Asien. Sån himla pepp ju, häng med!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s