FILM: Go Get It

TIGERBELL_PUFF

Tiger Bell är ett bra band som ofta dyker upp här i bloggen (Läs deras turnedagbok här och lyssna på en playlist de gjort till oss här)! I april släpptes minidokumentär Go Get It, en film där vi får följa dem i starten och i slutet av en femveckorsturné.

citat_gogetit

Jag bad producenten Sanna Lilie att berätta lite om sig själv samt om arbetet med filmen:

Jag är en glad och rätt ofta arg feminist på 31 jordsnurr som bor i Malmö och älskar livet. Go Get It är min första dokumentär. För ett par år sen skrev jag boken Brinntid, en bok om utbrändhet och ojämställdhet. Jag tjänar mitt levebröd på att bygga upp en plattform för den kulturella och kreativa sektorn i Landskrona.

VILKA LIGGER BAKOM FILMEN GO GET IT?
Det är jag som producerat filmen och fotografen, även livsproffset, Olle Enqvist som filmat och klippt. ​Sen har vi fått en massa hjälp av bandet och deras manager Hampus Kivimäe.

TB_bilder_insp
Foto: Tiger Bell – Go Get It, bilder från inspelningen.

HUR KOM DU PÅ IDÉN ATT GÖRA EN DOKUMENTÄR OM TB?
Jag älskar Tiger Bell, inte bara bandmedlemmarna utan även musiken de gör, de är grymma! Canan Rosén som är bandets basist är även min bästa vän så jag har följt Tiger Bell sen de startade. För ett år sen åkte jag med Tiger Bell som deras tour manager när de turnerade genom Frankrike på festivalen Les Femmes S’ant Melent​. Inför den resan så funderade jag på hur jag kunde göra upplevelsen större och kom på idén att göra en dokumentär. Alla bandmedlemmar är så sköna egna karaktärer. Jag ville att fler skulle se hur grymma de är även off stage så att säga. Go Get It är också ett bidrag till historieskrivningen om kvinnor i musikbranschen som ju ni är proffs på 😉

BERÄTTA OM ARBETET MED GO GET IT?
Jag började arbetet för ett år sen med att filma men var inte så nöjd med materialet jag kom hem med så jag lade faktiskt ner projektet. Men i höstas träffade jag Olle och berättade om dokumentäridén och han blev superpeppad. Och eftersom Tiger Bell då skulle iväg på en till ännu större Europaturné så frågade jag om jag och Olle kunde få följa med på den första och den sista spelningen på turnén vilket vi förstås fick. Så, vi var med i Köpenhamn och i Berlin. Det var sjukt kul, verkligen.

VAD HÄNDER NU?
Inga nya filmer just nu men arbetet med Go Get It fortsätter och den kommer visas på några festivaler i sommar. Vi kommer gå ut med info om det på facebook.com/gogetittigerbell. ​

TIPS & TRIX
Vi fick en massa bra stöd och hjälp från BoostHbg som hjälper filmskapare. Så att be om stöd och hjälp och bollplank är jätteviktigt. Jag tror på att idéer utvecklas som bäst när en pratar om dem med andra. Och ha inte en allt för bestämd idé om hur filmen ska bli. Filma mängder och regissera senare.

VILKEN MUSIKDOKUMENTÄR MÅSTE VI SE?
​Kan ju inte säga någon annan än Punk Singer just nu. Den har verkligen fastnat. Galet inspirerande. ​

Titta på filmen här:

Go Get It – A documentary about Tiger Bell from Olle Enqvist on Vimeo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s