BUST – Kim Gordon intervjuar Kathleen Hanna

GC_Bust magazine nov2013

Idag var jag i tidningsbutiken och hittade senaste numret av Bust på hyllan. Bust är en tidning som jag har läst till och från så länge jag kan minnas. Eller, till en början läste jag i ärlighetens namn mest om den på olika webbforum och på amerikanska riot grrrls hemsnickrade angelfiresidor, eftersom jag på den tiden bodde i en svensk småstad där det inte fanns på kartan att en skulle kunna få tag i en knappt halvkänd amerikansk tidning.

Bust startades 1993 som en livsstil- och populärkulturtidning riktad mot tjejer. Skillnaden mot de flesta andra titlar på den hyllan är att den drivs med ett feministiskt perspektiv och väger upp allt “gör om dig” med lite “du duger”-pepp. Nu var det ganska länge sedan jag läste den senast, så det var kul med en påminnelse. Plus att just detta numret innehöll två upplag där Kim Gordon intervjuar Kathleen Hanna, så det var ju givet att den fick följa med mig hem.

GC_Bust magazine quote

Intervjun handlar om rejält tunga saker, som Kathleen Hannas sjukdom, hur hon var övertygad om att hon var på väg att dö och känslan av ansvar över att skriva sin egen livshistoria innan det är försent, och är förmodligen den mest personligt uttömmande jag någonsin läst med henne. Ett måste, läs den här.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s