TV: Kristallen

Författaren och jornalisten Alice Kassius Eggers började dagen med en viktig fråga på Facobook rörande Kristallen. Hur tänker ni kring detta? Kommentera gärna!

alice01

6 responses to TV: Kristallen

 1. C

  Erik Haag kom med på den manliga listan, medan Lotta Lundgren föll utanför den kvinnliga. Om vi förutsätter att de båda är EXAKT lika duktiga borde ju det betyda att den kvinnliga kategorin då höll högre standard än den manliga, inte sant?

  • R

   Kritiken riktar sig främst mot att Kristallen delar in programledare i kön vilket inte är relevant. Det är dessutom inte rättvist att det funkar att vara en “duo” så länge du har en duo med en person av samma kön. De borde exempelvis ha ”Bästa programledare” och ”bästa programledareduo”.

   • C

    Nä, så är det faktiskt inte. Huvuddelen av kritiken består i att Erik blev nominerad, medan Lotta INTE blev det. Det är inte en debatt kring duo eller icke duo som kategori, iallafall inte den del av debatten som vi vanliga dödliga får ta del av.

    Bör vi då ta bort könsberoende kategorier på Grammisgalan också? Eller på Oscarsgalan? Och bör vi då kvoteringsnominera kvinnor eller män om det blir övervikt åt ena hållet eller andra?

    När debatten vågar kring kvinnor i styrelserummen finns ju chans att göra skillnad på riktigt, men en debatt kring Kristallen… Det är en storm i ett vattenglas.

 2. Axel

  Hur hade reaktionen varit om hon blivit nominerad som bästa kvinnliga programledare? Matriarkatets fel?

 3. Elin

  Svårt att spekulera kring det då vi inte lever i ett matriarkat. Förhoppningsvis den samma. Det som inte känns så uppdaterat är att Kristallen delar in programledarna i kategorier efter kön. Håller med ”R” om att det inte är relevant.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s