KONST: ANNA HORN

ANNA_HORN_SELFIE_640
Anna Horn Foto: Anna Horn

ANNA HORN är ett av alla fina tips på bra personer som vi fått till Grrrl Collection. Efter att ha besökt hennes portfolio och hennes blogg förstår vi att hon är en fantastisk konstnär som precis har avslutat sin gymnasieutbildning. Idag står hon vid ett vägskäl. Spännande tycker vi och bad henne berätta lite om sig själv:

Jag är 18 år och står just nu i något mellanläge i mitt liv. På ena sidan är gymnasieutbildningen Bild och Form som jag just avslutade och på den andra sidan är planerna och icke-planerna för alla stordåd jag ska ta mig för i mitt liv. Nu i mellantiden festivalar, målar och dansar jag, försöker göra något produktivt av den frustration jag känner inför alla skevheter i samhället och ligger emellanåt apatisk på golvet i mitt gamla barndomsrum.

BERÄTTA OM DITT KONSTNÄRLIGA ARBETE.
Mitt konstnärliga arbete går ut på att stundvis måla uttänkta, konceptuella bilder med genomtänkta tankar och symboliskt översatta politiska budskap, och stundvis måla utan varken tankar eller planer. Vid dessa tillfällen börjar jag ofta måla ett öga och så får bilden växa till något större som av sig själv. Det blir en mer omedveten översättning av mina känslor eller helt enkelt ett sätt att låta fingrarna leka fritt för en stund. Det senare nämnda blir otvunget, medan det förra är en rolig utmaning och ett sätt för mig att visa min ståndpunkt.

VAD ÄR TYPISKT FÖR DITT ARBETE?
Det första jag kommer att tänka på är blandningen av tekniker, jag håller mig sällan till en enda teknik i en och samma bild. En annan sak är att jag nästan uteslutande målar porträtt. Det är något i människors ansikten som tilltalar mig och jag gillar att leka med deras förmåga att uttrycka känslor och spegla erfarenheter.

VAR IFRÅN HÄMTAR DU INSPIRATION?
Från min Tumblr-feed, ansikten jag ser på bild/i en film/i verkligheten och politisk frustration.

MOA_ROMANOVA03
Moa Romanova av Anna Horn

GE OSS TIPS PÅ FEM KREATIVA KVINNOR DU TYCKER OM.

MONA ROMANOVA som är en av de bästa nutida konstnärerna jag vet. Hon är dessutom cool och skriver bra om kroppsideal.

KARIN DREIJER som är med i världens bästa band The Knife och även är grym solo som Fever Ray. Texterna är feministiska och antikapitalistiska och deras publika ageranden är härliga slaps in the face på patriarkatet och de dåliga sidorna av musik-industrin.

ARVIDA BYSTRÖM som är jävligt cool och fotograferar punkiga bilder som ifrågasätter könsroller på ett schysst sätt. Hon har smarta saker att säga och är inspirerande och bra.

FRIDA KAHLO som målade så otroligt bra och vågade visa sig svag och var så stark i det, om ni förstår vad jag menar.

NANNA JOHANSSON som tecknar så grymt bra serier, skriver smarta texter och är så himla rolig och spot on hela tiden.

anna_horn04

HÄR HITTAR NI ANNA HORN:
BLOGG: afrantzien.wordpress.com
PORTFOLIO: afrantzien.tumblr.com
FACEBOOK: facebook.com/page.annahorn

2 responses to KONST: ANNA HORN

  1. konsumera mig | ANNA HORN AF RANTZIEN

    […] för min utställning ”Människorna” på Gärdslösa Prästgård på Öland. Och HÄR är en intervju som grrrlcollection.com gjorde med […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s