MUSIK: Anarchopride genom en fisheyelins

utanfor01
Foto: Grrrl Collection

Jag och Malin åkte ut till Ung utan pungs lokaler i Rågsved igår för att lyssna på punk. Det var Anarchopride som stod bakom arrangemanget. Ett all ages arr där du betalade inträde efter förmåga.

sara_parkman
Sara Parkman Foto: Grrrl Collection

Kvällen startade kl 18 men pga jobb anslöt vi lagom till att hinna se lite av Sara Parkmans fiolbaserade låtar till snygga projektioner.

FlockenFlocken Foto: Grrrl Collection

Efter Parkman var det Flockens tur. Vi hade turen att få se deras första spelning! En första spelning är alltid en första spelning. Denna bestod av otroligt mycket värme, schysst attityd och lovande låtar. Låtarna framfördes med viss nervositet, fantastisk energi och glitter. Jag älskar glitter. Jag ser fram emot att se mer av Flocken.

rebkean
Reb Kean Foto: Grrrl Collection

Reb Kean kvällens fjärde akt, ett nytt band för mig. Punkig pop som förde tankarna till några av de band som grundade riot grrrl scenen blandat med svenska Tant Strul.

Solanas_cunts_quote

Solanas_cunts2
Solanas Cunts Foto: Grrrl Collection

Sist ut var Solanas Cunts. Ett uttalat riot grrrl band med peppande politiska låtar som fick publiken att knyta sina nävar och svinga dem i luften. Solanas Cunts är inte bara ett bra punkband med mycket energi, det har också humor vilket gjorde mellanstacket minst lika bra som låtarna.

emilia_malin_fisheye
Foto: Grrrl Collection

Tack Anarchopride för en jättefin kväll! Här får ni ett litet klipp från när Solanas Cunts spelar låten “Cock Rock”:

 

One response to MUSIK: Anarchopride genom en fisheyelins

  1. Filmtips och en uppdatering | henligheter

    […] Nu är jag hemma igen efter lite roadtrip, politiskt arbete och en del vila. Det har blivit lite knappt med uppdateringarna här tyvärr. I torsdags och fredags besökte jag stockholm för att gå på en spelning med band som Solanas Cunts och Flocken – queera band med politiska texter. Du kan läsa om spelningarna på Grrrlcollection.com/. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s