VECKANS SKIVA: Mika miko – 666

VS_MalinMikamiko

Mika miko – 666. En EP bestående av 6 spår inspelade den 6/6 2006. En måste älska koncepttänket!

Det handlar om lagom skränig skrikpunk, regelrätt förpackad i låtar som alla kvalar in på under 2 minuter (under 1:40, faktiskt). Jämfört med bandets fullängdsalbum är soundet ordentligt mycket skräpigare på denna EP:n, vilket enligt mig blir helt perfekt i kombination med de i grunden ganska popiga punkmelodier som låtarna bygger på.

Mika miko bildades i Los Angeles 2003 och var aktiva fram till 2010. Under den tiden släppte de två fullängdsalbum, denna EP:n samt diverse 7″-singlar och ett par egenutgivna kassetter. Men framförallt gjorde de sig kända som en grymt liveband, och jag är mer än lagom missnöjd över att jag själv aldrig tog chansen att uppleva dem live.

I CD-versionen av 666 (och därmed även Spotifyversionen) finns dessutom några låtar från svårfångade 7″:or etc adderade till de sex originalspåren – bland annat min bästa Mika miko-låt Forensic scientist.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s