MUSIK: Tracy + the Plastics

IMG_4626

I morse startade jag dagen med att gå igenom lite gamla tidningar. I ett nummer av min gamla favorittidning SEX (nummer två, från 2002, för att vara exakt) hittade jag den här intervjun med Wynne Greenwood om hennes band/konstprojekt Tracy + the Plastics. Ett sånt där band jag har lyssnat en del på men nästan glömt bort – fint med en påminnelse!

IMG_4630

Tracy + the Plastics var ett feministiskt electroband bestående av den fysiska personen Tracy som interagerar med de videoinspelade karaktärerna Nikki och Cola (aka The Plastics), vilka projicerades på duk under bandets spelningar. Alla karaktärerna gestaltades av Wynne själv, och förutom musik bestod deras framträdanden av mycket snack och lite synkdans. Bandet var aktivt mellan 1999 och 2006, och släppte en EP, två album och en split-EP med the Gossip.

Här är ett liveklipp från 2001:

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s