MUSIK & FILM: Dyke Hard

Dyker_hard_EP

Dyke Hard (Sthlm) var ett av banden som spelade på My Riot. Det här är en EP-split mellan dem och ett band som heter Local Oafs. Några av de Dyke Hard-låtar du kan hitta på skivan är: Poke You With A Stick, I Just Want To Choke You With My Cunt och Girlfriend. (Min pappa peppade och köpte inte bara en EP utan TVÅ.)

En av bandmedlemmarna var Bitte Andersson: Grundare av den queerfeministiska bokhandeln Hallongrottan i Stockholm. Hallongrottan finns fortfarande men med en ny ägare.

Jag var på en föreläsning på Hallongrottan för några år sedan. Bitte hade bjudit dit filmskaparen Lloyd Haufman, grudare av filmproduktionsbolaget Troma Entertainment.

Jag hade sett Terror Firmer eftersom att ett av mina favoritband medverkade: Lunachicks (Lyssna på låten Terror Firmer). Fler exempel på filmer Troma producerat är: The Toxic Avenger och Chopper Chicks In Zombietown

Det var en bra föreläsning om queerfeminism samt att producera och distribuera samhällskritiska filmer. Efteråt fick jag ett ex av Superstarlet A.D signerat av Lloyd och orden “hör av er om ni behöver skådespelare i någon av era filmer”. Detta har självklart varit lockande.

Superstarlet_AD

Sedan 2012 är Bitte igång och producerar en film med namnet Dyke Hard! Kolla in arbetet på Kickstarter (Bakom bilder, screenshots och uppdateringar.) Eller besök Dyke Hards blogg. Trailern kan ni se här:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s