INTERVJU: Pale Honey

Pale_honey
Tuva Lodmark och Nelly Daltrey. Foto cred: Pale Honey

Inom loppet av några dagar tog Pale Honey över mitt internet. De dök upp i mitt Facebookflöde, i tidningar jag läser och vänner tipsade om dem. Någon beskrev dem som en blandning mellan PJ Harvey och Air. Jag älskar PJ Harvey och blev givetvis sugen på att veta mer om Pale Honey så jag bad dem ge oss en liten introduktion.

VILKA ÄR MED I PALE HONEY, OCH VEM GÖR VAD?
Pale Honey är gitarristen och sångaren Tuva Lodmark och trummisen Nelly Daltrey.
Vi spelar och skriver musik tillsammans, och busar mycket.

HUR OCH NÄR TRÄFFADES NI?
Vi träffades i högstadiet när vi var sådär 14 år gamla.

MINNS NI ERT FÖRSTA REP? OM JA, BERÄTTA OM DET?
Det var ett tag sedan! Vi minns att vi iallafall brukade smita iväg från lektionerna för att spela tillsammans i skolan, och slog och drog på instrumenten tills det lät bra.

HUR SKULLE NI SJÄLVA BESKRIVA PALE HONEY?
Det är svårt, det enkla svaret hade väl varit att det helt enkelt är vår musik, någonting vi skapat som vi tycker är så otroligt självklart. Genre-mässigt kanske det blir sådär någon indie-rock grej.

BERÄTTA OM ER FÖRSTA SPELNING!
Vår första riktiga spelning var nog på Sticky Fingers i Göteborg. Då hade vi precis fyllt arton och sett fram emot det i några år, minns att kvällen kändes jävligt kort men lyckad. Vi satt mest inne i logen med underbara människor och fick en massa dricka som folk bjöd på och plötsligt var det stängningsdags. Det var väldigt nervöst att vara på scen men så himla fint att överallt i publiken se vänner och familj och massa intresserade människor som var där för musiken.

VILKEN HAR VARIT DEN BÄSTA SPELNINGEN HITTILLS?
Nere i Szeged, Ungern kanske. Det var i en rätt tråkig biograf som såg ut som ett kalt klassrum men stället var överfullt mot kvällen när vi skulle börja spela och publiken var helt underbar! Vi svettades och spelade med dem, det var otroligt roligt.

NI HAR PRECIS SLÄPPT ERT SJÄLVBETITLADE DEBUTALBUM – BERÄTTA OM DET!
Ja! Det är vårt första album och det känns fantastiskt. Det är mer än ett års arbete bakom det, att skapa och färdigställa musik tar mer tid än man kan tro. Det har legat en hel del rastlöshet, längtar, tårar, kärlek och öl bakom albumet och resultatet är vi alla involverade väldigt stolta över. Albumet Pale Honey är inspelat i tre olika studios i Göteborg, Paris och Stockholm under 2014 och början av 2015. Anders Lagerfors har proddat och mixat, och har som följd av det grymma samarbetet och alla roliga timmar i studion, också hakat på som livemusiker på våra gig.

NI HAR PRECIS KOMMIT HEM FRÅN EN TRE VECKOR LÅNG TURNÉ. VI ÄLSKAR TURNÉ-HISTORIER. VILKA BLIR ERA FRÅN DENNA TURNÉ?
Det blev en hel del bilande, roddande och sovande under turnén men mest har vi druckit öl och haft det fint tillsammans med enhel del bus. Vi har nog inte så jäkla galna turné-historier egentligen, vi har haft kuddkrig, ätit massa falafel och druckit öl samt gått all in på badhus i Budapest.

VAD ÄR DET VIKTIGASTE MED ERT BAND?
Att vi har roligt tillsammans och skapar musik vi är stolta över.

VAD LYSSNAR NI PÅ FÖR MUSIK?
Mycket indie, rock, alternativt och fina elektroniska skapelser. Några favoritband är Queens of the Stone Age, The Black Keys och The National.

VAD ÄR ERA PLANER FRAMÖVER?
I veckan blir det London och Stockholm, och sedan väntar några roliga festivalspelningar i sommar. Och såklart skrivandet på nästa album!

LYSSNA PÅ PALE HONEY PÅ SPOTIFY, KÖP SKIVOR OCH MERCH HÄR.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s