INTERVJU: Isabel Guzman

Isabel Guzman är en grafisk designer från Santiago de Chile. Hon älskar hantverk, fotografi, att läsa böcker och lyssna på musik. Isabel driver företaget Mandarinas de tela där hon skapar dockor inspirerade av populärkultur. Vi hittar dockor av bland andra konstnären Frida Kahlo samt David Bowie i Isabels Etsy-butik.

isabel02

Isabels bidrag till våran Ikon-samling är inte helt oväntat en docka och ingen mindre än Karen O!
Jag bad Isabel svara på några frågor:

VAD ÄR MANDARINAS DE TELA?
Mandarinas de Tela är handgjorda dockor, främst dekorativa kreationer som påminner oss om barndom och oskuldsfullhet. Jag heter Isabel Margarita och en vän till mig gav mig smeknamnet Isabel Mandarina.
 Mandariner är ju små söta frukter, precis som mina dockor. Roligt va!? Bokstavligt talat betyder ”Mandarinas de tela” ”Mandariner av tyg”.

karen0

HUR KOM DET SIG ATT DU BÖRJADE GÖRA DOCKOR?
Jag ville experimentera med olika tekniker. Efter att ha tagit en kurs i illustration ville jag kombinera att måla och att sy, då föddes iden till dockorna.

isabel03

HUR SER ARBETSPROCESSEN UT?
Det börjar oftast med en idé som jag hittat ur något jag tycker om, böcker, musik, konst, filmer. Mycket sådant! Sedan ritar jag upp några skisser för hand. När det är klart ritar jag upp konturerna på tyg, klipper och syr. Slutligen målar jag dem och är alltid lika förvånad över att jag kan skapa detta…haha!

View More: http://alevaldivia.pass.us/mandarinas

2009 började Isabel med att göra dockor till sina vänner i födelsedagspresent. Det resulterade i beställningar av specialgjorda dockor till vänners vänner. Något hon fick lov att sluta med på grund av tidsbrist. 2012 bestämde hon sig för att ta steget på riktigt. Hon skapade 10 dockor och har sedan dess inte slutat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s