MUSIK: Heavy Tigers video och Expressens tankevurpa.

heavytiger_expressen

Tidigare i veckan kunde vi skriva om Heavy Tigers skivsläpp = total pepp! Heavy Tiger uppmärksammades i samma veva i en av Sveriges största tidningar. Tyvärr inte tack vare skivan utan på grund av att de blivit lurade på pengar, ingen rolig historia. Det blev dessutom inte bättre av att bandet blev reducerade till sitt kön i samma artikel. “Tjejbandet Heavy Tiger blev lurade på hyran” löd rubriken.

Till Expressen: Tjejband är ingen genre, Heavy Tiger är ett rockband. Flera reagerade på denna formulering och hörde av sig till Expressen, rubriken ändrades. Canan Rosén (basist i Tiger Bell) var en av dem, jag har lånat bilden av henne.

När jag har mer tid ska jag skriva en text om att reduceras till sitt kön, att alltid bli sedd som ett undantag, och rätten till att definiera sig själv. Tiden finns tyvärr inte nu men peppen över att Heavy Tiger släppt en ny video infinner sig.

Vad har ni för tankar kring Expressens formulering, kommentera gärna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s