FILM: Pussy have the power

GC_Pussyhavethepower2Foto: Pussy have the power / Folkets bio

I fredags var jag på biografen Zita i Stockholm och kollade in premiärvisningen av Pussy have the power – kortfilmen av Lovisa Sirén, som vann Startsladden 2014 på Göteborgs filmfestival för en månad sedan.

I filmen får vi följa en grupp tjejer som har lånat en studio över helgen för att spela in låten Pussy have the power. Trots många starka viljor är stämningen fin och peppen på topp – tills dess att en snubbe från grannstudion kommer in och vill hjälpa till – vara med och göra låten till en dansgolvsdänga – vilket delar viljorna i gruppen i två läger. Budskap och systerskap vs potentiell framgång.

I motiveringen till Startsladdenutmärkelsen skrev juryn bland annat så här:
“Filmen visar på ett provocerande sätt hur svårt det är på djupet utmana invanda könsroller, och hur effektivt de kan störa den kreativa processen.”

En grym film om ett superviktigt ämne med hög igenkänningsfaktor. Se den!

GC_PussyhavethepowerFoto: Malin Ringsby

Som en bonus framförde gruppen från filmen – Wet catch – Pussy have the power live efter filmvisningen. Pepp! Ryktet säger att låten kommer släppas på Spotify, men än verkar den inte ha dykt upp där. Håll utkik!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s