MUSIK: Dolores Haze

Dolores_haze
Foto: Nikko Knösch

Fredagskänslan infinner sig och detta toppas med ett inlägg av och med det skitcoola bandet Dolores Haze! Jag skickade några snabba frågor till dem, här har ni resultatet.

DOLORES HAZE är ett Stockholmbaserat noiserockband. Nicki har megalomani. Tyra tror att hon är Pete Doherty och Saga tror att hon är en räv. Ibland kommer inte Lovina till repen för att hon målar naglarna med Chanel-nagellack och kollar på Sex and the City istället.

NICKI: Tyra och jag träffades våren 2012 på en fest med 3 pers. Tyra sa att hon har en gitarr och jag frågade om hon ville vara med i mitt band (som då bestod av mig och en tidigare trummis)

TYRA: Jag sa att jag inte kunde spela gitarr och då sa hon ”bra, inte jag heller”. Vi repade en del under våren och sommaren och sen hoppade vår trummis av. På hösten satte vi upp annonser i wordart över hela Slussen där vi eftersökte en ny. Dagen efter ringde Saga. Hon fick vara med för att hon heter Saga West. Som Sandy West (trummis i The Runaways)

NICKI: Några veckor senare träffade jag Lovina på en liten spelning med Love Antell. Tyra och hon var bekanta sen tidigare. Vi födde Dolores Haze den dagen.

Tyra och Nicki hängde mikrofoner i vattenledningar i Tyras källare. Vi skrev absurda texter om Jesus och toast. Ingen kunde sina instrument så vi vred på fula effekter på förstärkarna och trodde vi var Sonic Youth. Saga satt i ett hörn och åt all bran.

BÄSTA & SÄMSTA SPELMINNET. Sämsta spelminnet var när vi skulle göra collab med Darin på Gröna Lund men han kunde inte minnas några av våra texter. What’s up with that Darin??? Vår bästa spelminne är alla gånger vi har spelat i Umeå. Vi älskar verkligen Umeå.

VAD HÄNDER HÄRNÄST? Vi ska på USA-turné som förband till Nirvana. Vår andra EP släpps någon gång efter jul.

FEM INSPIRERANDE KVINNOR. Niki de Saint Phalle, Angela Davis, Lilla Lovis, Peaches, Emma från Creepschool.

Lyssna på Dolores Haze här och ha en fin fredag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s